Hastanelerde sadece randevulu hastalara hizmet verilecek

Türkiye'nin 81 ilini de etkisi altında tutan koronavirüs vakalarında en çok artış yaşanan illerden biri olan Rize'de yeni bir tedbir daha devreye sokuldu. Son dakika haberine göre, Rize'de Kovid-19 vakaları nedeniyle oluşan yoğunluğu azaltmak için bugünden itibaren hastanelerde sadece randevulu hastalara hizmet verilecek.

Rize'de, Kovid-19 vakalarının beraberinde getirdiği hastanelerdeki yoğun iş yükünün azalması amacıyla yeni bir düzenlemeye daha gidildi. Kentte bugünden itibaren hastane polikliniklerinde Koronavirüs vakaları dışında, yalnızca (MHRS) üzerinden randevu alan hastalara hizmet verilecek.

Uygulamanın ilk gününde hastanelerdeki yoğunlukta ciddi bir azalma görüldü.

Hastanelerde sadece randevulu hastalara hizmet verilecek

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Gökhan Demiral pandemi kurulunun almış olduğu kararla 7 Aralık tarihinin kent için milat olarak belirlendiğini belirterek, "Hastanelerde çok ciddi bir yoğunluğumuz vardı.Buna rağmen pandemi döneminde hiçbir hizmette aksamız olmadı. Bugün itibariyle randevulu muayeneler başladı. Vatandaşımızın da bu konuda bize katkısı olduğunu görüyoruz. İstemesekte poliklinik önlerinde bir yoğunluk, yığılma yaşanıyordu. 

Hastanelerde sadece randevulu hastalara hizmet verilecek - Resim : 2

Pazartesi bizim en yoğun günümüzdür. Bugün randevulu sistemde beraber koridorlardaki boşluğu görüyoruz. Hemşehrilerimiz bu uygulamadan memnun. Biz önümüzdeki 1 aylık süreçte hemşehrilerimizden destek bekliyoruz. Pandemiyi sadece sağlık çalışanlarının gayreti ile yenmek mümkün değil. Hep birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Hastanelerdeki yoğunluk nedeniyle çalışanlarımız da bir bulaş yaşanıyordu. Hastanedeki yoğunluğun düşürmesi ile bu bulaşta az olacaktır Bu da bizim gücümüzü uzun süre kullanmamızı yarayacak" ifadelerini kullandı.

Hastanelerde sadece randevulu hastalara hizmet verilecek - Resim : 3

'BU UYGULAMA HEP SÜRMELİ'

Randevu alarak hastaneye tedavi için gelen Rahime Demiroğlu, "Hastaneler boşalmış, kimse yok, bu manzara bizi sevindirdi. Önceleri pandemide olsa yine de çok doluydu. Randevulu sistem bence hep devam etmeli" diye konuştu.

Hastanelerde sadece randevulu hastalara hizmet verilecek - Resim : 4

Randevulu hastalardan Sevgi Güçlü de "Sistemden randevumu aldım, geldim. Çok boş buldum hastaneyi, sevindim. Normalde çok kalabalık olması gerekiyordu, hele de pazartesi günü. Görüyoruz ki randevulu sistem uygulaması işe yarıyor” dedi.

Hastanelerde sadece randevulu hastalara hizmet verilecek ile ilgili etiketler Rize Hastane Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.