Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanlığı: Euroclear Bank ile mutabakata varılmıştır

Son dakika... Hazine ve Maliye Bakanlığı, Devlet İç Borçlanma Senetleri'ne (DİBS) yönelik açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada takas ve saklama hizmeti verilmesi hususunda yabancı merkezi saklama kuruluşu (YMSK) Euroclear Bank ile mutabakata varıldığı duyuruldu.

İşte Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama:

"Devlet İç Borçlanma Senetleri'ne (DİBS) takas ve saklama hizmeti verilmesi hususunda yabancı merkezi saklama kuruluşu (YMSK) Euroclear Bank ile mutabakata varılmıştır.

TAHVİLLERE ERİŞİM SAĞLAYABİLME KABİLİYETİ ARTACAKTIR

Euroclear Bank saklama özelliği ile yurt dışı yerleşiklerin; TL, dolar, euro ve altın cinsi Türk tahvillerine erişim sağlayabilme kabiliyetleri artacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanlığı: Euroclear Bank ile mutabakata varılmıştırBAKANI BERAT ALBAYRAK: ANLAŞMA HAYIRLI OLSUN

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "İstanbul Finans Merkezi hedefleri kapsamında sermaye piyasalarının uluslararası standartlara uyumuna yönelik adımlarımız sürüyor. Euroclear ile yaptığımız iş birliği sayesinde yabancı yatırımcılar TL, döviz ve altın cinsinden tahvillerimize daha kolay erişebilecek. Hayırlı olsun." mesajını paylaştı..

 

.

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanlığı: Euroclear Bank ile mutabakata varılmıştır ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı Euroclear Bank
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.