Yunanistan ile istikşafi görüşmeler sona erdi

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye ile Yunanistan arasında İstanbul'da yapılan istikşafi görüşmeler sona erdi. Görüşmelerde mevcut durum, son gelişmeler ve atılabilecek adımlar ele alındı.

Türkiye ve Yunanistan 5 yıl sonra tekrar masada buluştu. Yunanistan ile istikşafi görüşmelerin 61. turu bugün İstanbul'da yapıldı.

Türk heyetinde Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı. Yunan heyetinin başkanlığını, Kıdemli Büyükelçi Pavlos Apostolidis yürüttü.

Yunanistan ile istikşafi görüşmeler sona erdi

Görüşmelerde gündem Ege ve Doğu Akdeniz'deki sorunlar oldu.

Türkiye 61. tur istikşafi görüşmelerinde Yunanistan ile olan bütün sorunların ele alınmasını istedi.

Kıbrıs ve adaların statüsü de Ankara'nın görüşülmesini istediği konulardan. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, görüşmelerle ilgili "60 turda ne görüştüysek 61. toplantıda da aynı konuları görüşeceğiz" demişti.

GÖRÜŞMELER SONA ERDİ

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye ile Yunanistan arasında İstanbul'da yapılan istikşafi görüşmeler sona erdi. Taraftardan açıklama bekleniyor.

'ATILACAK ADIMLAR ELE ALINDI'

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre; Türkiye ve Yunanistan arasındaki istikşafi görüşmelerde mevcut durum, son gelişmeler ve atılabilecek adımlar ele alındı.

AÇIKLAMA ÖNCESİ GÖVDE GÖSTERİSİ

Öte yandan söz konusu gelişmelerin arifesinde Doğu Akdeniz'de çarpıcı bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı, jet uçaklarının Doğu Akdeniz'de eğitim uçuşu gerçekleştirdiğini bildirdi.

Ayrıntılar geliyor...

Yunanistan ile istikşafi görüşmeler sona erdi ile ilgili etiketler Yunanistan Türkiye istikşafi görüşme
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.