'Yeşilçam'ın kötü adamı' Oktay Yavuz vefat etti

Gelen son dakika haberine göre; Yeşilçam'ın ünlü oyuncularından Oktay Yavuz vefat etti. 78 yaşındaki Yavuz bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Yeşilçam'ın ünlü karakter oyuncularından Oktay Yavuz bugün hayatını kaybetti. Yavuz, bugün toprağa verilecek.

Bir süredir Maltepe'de özel bir hastanede kanser tedavisi gören Yavuz, 15 gün önce yoğun bakıma kaldırılmıştı. Oyuncu bugün Kurtköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

"KÖTÜ" KARAKTERLERİ CANLANDIRDI

Oktay Yavuz 1 Ocak 1943 yılında Kayseri'de dünyaya geldi. 1963 yılında sinemaya başlayan Yavuz, Yeşilçam'ın "kötü" karakterli oyuncusu olarak ün yapsa da, yardımcı jön olarak birçok yapımda önemli rollerde de yer aldı.

'Yeşilçam'ın kötü adamı' Oktay Yavuz vefat etti

OKTAY YAVUZ KİMDİR?

Oktay Yavuz 1 Ocak 1943 yılında Kayseri’de dünyaya geldi. 1963 yılında sinemaya başlayan Yavuz, Yeşilçam'ın kötü karakterli oyuncusu olarak ün yapsa da, yardımcı jön olarak birçok yapımda önemli rollerde de yer almıştır.

1974 yılında Almanya'ya yerleşen usta oyuncunun, Amerikan, İngiliz, Fransız, Alman ve Arap yapımcıların Türkiye'deki çalışmalarına da oyuncu olarak katkı sağlamıştır.

Ayrıca kısa metrajlı belgesel yapımlar dışında birçok fotoroman yapımları da olan Oktay Yavuz, 500'ün üstünde sinema filminde rol almıştır.

1974'ten sonra ise Türkiye'ye izine geldiği dönemlerde bazı filmlerde rol alan usta oyuncu, daha sonra gelen teklifleri geri çevirmesinin sebebini ise, “Arkadaşlarımın 6 aydır işsiz olduğunu gördükten sonra, o roller bana teklif edilse bile kabul edemem” sözleri ile açıklamıştı. 

 

'Yeşilçam'ın kötü adamı' Oktay Yavuz vefat etti ile ilgili etiketler Yeşilçam vefat Oktay Yavuz
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.