Van'dan kahreden haber: 3 şehit

Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanlığı, Van Çatak'ta 3 teröristin öldürüldüğü operasyonda 1 yüzbaşı ve 2 uzman çavuşun şehit olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''YILDIRIM- 10 NORDUZ OPERASYONU kapsamında; Van Çatak ilçesi kırsalında 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonda, bir Jandarma Yüzbaşımız ile iki Jandarma Uzman Çavuşumuz şehit olmuş, bir Jandarma Yarbayımız yaralanmıştır.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kaderli ailelerine baş sağlığı, yaralı yarbayımıza acil şifalar diliyoruz.''

YÜZBAŞI MAHMUT TOP

Yıldırım-10 Norduz operasyonu kapsamında Van’ın Çatak ilçesi kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada Samsun nüfusuna kayıtlı Yüzbaşı Mahmut Top şehit oldu.

Van'dan kahreden haber: 3 şehit

Evli olduğu öğrenilen şehidin Havza ilçesi Değirmenüstü Mahallesi’ndeki baba ocağına acı haber ulaştı.

 Van'dan kahreden haber: 3 şehit - Resim : 2

UZMAN ÇAVUŞ SEZER UÇAR

Şehitlerden Hataylı Uzman Çavuş Sezer Uçar’ın acı haberi Reyhanlı ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Evli ve bir erkek çocuğu bulunan şehidin baba ocağına Türk bayrağı asıldı.

Uçar ailesi büyük üzüntü yaşarken, acı haberi alan diğer yakınları ve komşular da taziye için şehit evine geldi. Şehidin naaşının yarın öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmesi planlanıyor.

Van'dan kahreden haber: 3 şehit - Resim : 3

UZMAN ÇAVUŞ YUSUF UYAR

Van’ın Çatak ilçesi kırsalında teröristlerle girilen çatışmada şehit olan askerlerden evli ve 1 çocuk babası olan 30 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar’ın acı haberi Eskişehir’deki baba ocağına ulaştı.

Şehidin Sivrihisar ilçesine bağlı İlören Mahallesi’ndeki evine askeri erkan tarafından baba Sabri ve anne Hatice Uyar’a şehadet haberi verilirken, mahalleli şehit evine Türk bayraklarını astı.

Evli ve 1 çocuk babası şehidin, 3'ü erkek 1'i kadın 4 kardeşinin bulunduğu, bunlardan Jandarma Uzman Çavuş Beytullah Uyar'ın Kahramanmaraş, Sözleşmeli Er Özgür Uyar'ın ise İzmir Çiğli'de görev yaptığı öğrenildi.

Van'dan kahreden haber: 3 şehit ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı Operasyon Şehit Van Çatak Son dakika
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.