'55-60 civarı kişi aranıyor'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da batan ve 6 kişiye mezar olan göçmen teknesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, ''Teknede 55-60 kaçak göçmen olduğunu değerlendiriyoruz.'' dedi. Söz konusu olaya ilişkin olarak ilgili köyün muhtarının açığa alındığını ve 11 kişinin gözaltında bulunduğunu açıkladı.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar;

"(Van Gölü'nde batan tekne) Teknenin içinde 55-60 kaçak göçmenin bulunduğuna yönelik bir değerlendirmeye ulaşıldı

Ankara'dan Row cihazı (su altı görüntüleme cihazı) getirildi. Bir iç gölde ilk kez böyle bir batık arama çalışması gerçekleştirdik.

Teknenin 110-120 metre dipte olduğu tahmin ediliyor. Henüz yeri tespit edilmiş değil.

Medeni Akbaş dahil olmak üzere 11 kişi gözaltında, ilgili köyün muhtarı açığa alındı."

'55-60 civarı kişi aranıyor'

NE OLMUŞTU?

27 Haziran cumartesi günü saat 22.00 sıralarında kendi tekneleriyle Van Gölü'ne açılan şahıslardan uzun süre haber alınamaması üzerine yapılan kayıp ihbarı neticesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından havadan ve karadan arama tarama faaliyeti başlatılmıştı.

Yürütülen arama tarama faaliyeti sonucunda şu ana bulunan ve yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen 6 kişinin cesedi Van Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

'55-60 civarı kişi aranıyor' - Resim : 2

'55-60 civarı kişi aranıyor' ile ilgili etiketler tekne göçmen Van bakan soylu Van göçmen
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.