Vali Yerlikaya: İstanbul'da bin 900 filyasyon personeli sahada

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan filyasyon ekiplerinin sayısının 642'ye yükseldiğini belirterek, bin 900 personelle hizmet verildiğini açıkladı. Vali ayrıca, bugüne kadar yaklaşık 88 bin eve ulaşıldığını aktardı.

İstanbulda yürütülen filyasyon çalışmalarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Yerlikaya, koronavirüsle mücadelede büyük önem taşıyan filyasyon çalışmalarının düzenli olarak değerlendirileceğini belirtti.

Vali Yerlikaya, kontrollü sosyal hayata temizlik, maske ve mesafe farkındalığı ile devam edildiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın virüsle mücadelede TAMAM olarak formülize ettiği bu üç unsurdan vazgeçmiyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak için bu bağlamda 21 ayrı başlıkta İstanbul’da düzenli olarak 39 ilçemizde denetimler yapıyoruz. İstiyoruz ki vatandaşlarımız, alınan tedbirlere riayet etsin ve bir an önce bu virüsü hep birlikte yenelim. Alınan tedbirler bizlerin sağlığını korumak için alınıyor” ifadelerini kullandı.

87 BİN 452 EVE BİREBİR ULAŞILDI

Filyasyonun önemini dile getiren Vali Yerlikaya, “Filyasyon, bulaşıcı hastalık varlığında hastalığı taşıyan kişinin temas ettiği herkesin o hastalık açısından taranmasına yönelik işlemler olarak tanımlanıyor. Bu çalışmayla sonucu pozitif çıkan ancak hastanede yatmasına gerek bulunmayan vatandaşlarımızı izole ediyor, temasta bulunmuş olabileceği insanları sistem üzerinden 14 gün süreyle takip ediyoruz. 15 gün önce 39 ilçede 503 olan filyasyon ekip sayımızı artırdık.

Bugün 642 filyasyon ekibimiz sahada. Yaklaşık bin 900 personel ile çalışmaları yürütüyoruz. İstanbulumuzda 39 ilçemizde ilçe sağlık müdürlüklerimiz, emniyetimiz, jandarmamız, VEFA Sosyal Destek birimlerimiz 10-30 Ağustos tarihleri arasında toplam 87 bin 452 eve birebir ulaştı; 810 bin 838 telefon ile takip gerçekleştirdi. Filyasyona uymayanlar için 416 idari işlem, 1 adli işlem uygulandı. VEFA Sosyal Destek birimlerimizce filyasyon takibindeki vatandaşlarımızın 8 bin 535 talebi, isteği yerine getirildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca 2 bin 855 aileye 1 milyon 192 bin 465 TL nakdi, 6 bin 614 adet ayni yardım yapıldı. Burada çalışmalarıyla insan ve toplum sağlığının korunması için gece gündüz demeden fedakarca görev yapan filyasyon ekiplerimize bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Yerlikaya: İstanbul'da bin 900 filyasyon personeli sahada ile ilgili etiketler Korona İstanbul Ali Yerlikaya Vali filyasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.