Üsküdar ve Kadıköy'de panik yaratan siren sesi

Gelen son dakika haberine göre; Üsküdar ve Kadıköy ilçelerinden yaklaşık 2 dakika boyunca duyulan siren sesi vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Olaya ilişkin açıklama yapan Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan '' “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” için zaman ayarı yapılan siren tertibatı, ilk belirlemelere göre; sistemsel bir hata nedeniyle çalmıştır. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.'' ifadelerini kullandı.

İstanbul'un Anadolu yakasının çeşitli noktalarında saat 23.41 itibarıyla yaklaşık 2 dakika süren bir siren sesi duyuldu. 

Söz konusu durumu sosyal medya üzerinden paylaşan vatandaşlar, yetkililere durumun nedenini soran paylaşımlarda bulundu.

Bazı vatandaşlar, yaklaşan 10 Kasım nedeniyle yapılan provalardan kaynaklı olabileceğini iddia etti.

Üsküdar ve Kadıköy'de panik yaratan siren sesi

Üsküdar ve Kadıköy'de panik yaratan siren sesi - Resim : 2

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Olaya ilişkin Kadıköy Belediyesi'nden yapılan ilk açıklamada, ''Bize ulaşan bilgiye göre, Koşuyolu'nda bulunan bir okulda 10 Kasım provası sırasında sirenin çalındığı. Konuyu inceliyoruz, bilginize.'' ifadeleri kullanıldı.

Üsküdar ve Kadıköy'de panik yaratan siren sesi - Resim : 3

Daha sonra belediye hesabından yapılan diğer paylaşımda ise, ''Eski Koşuyolu kalp hastanesine, Kaymakamlık bilgisinde kurulan alarm (siren) sistemi yanlışlıkla çalmıştır, bilginize.'' açıklaması yer aldı.

Üsküdar ve Kadıköy'de panik yaratan siren sesi - Resim : 4

'SARI İKAZ' İDDİASI

Öte yandan sosyal medya kullanıcılarından bazılarının söz konusu sesin 3 dakika kadar sürdüğünü iddia etmesinin ardından gözler AFAD'ın sitesinde yer alan ikaz açıklamalarına çevrildi.

'SARI İKAZ' olarak adlandırılan ve AFAD tarafından hava saldırısı ihtimali olduğunu işaret eden ikazda, 3 dakika süreli düz siren sesi ile duyulacağı belirtiliyor.

Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada siren sesinin tatbikat olabileceği iddialarına "Habersiz test edilmemesi gerekir" yorumunu yaptı.

Üsküdar ve Kadıköy'de panik yaratan siren sesi - Resim : 5


İşte olayın anlaşılmasının ardından sosyal medyadaki paylaşımlardan bazıları;

Üsküdar ve Kadıköy'de panik yaratan siren sesi - Resim : 6

Üsküdar ve Kadıköy'de panik yaratan siren sesi - Resim : 7

Üsküdar ve Kadıköy'de panik yaratan siren sesi - Resim : 8

 

 

 

KAYMAKAM ÖZARSLAN: SİSTEMSEL BİR HATA,

Yaşanan olayın ardından konuya ilişkin açıklama yapan Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan şu ifadeleri kullandı.

''Kadıköy’de bu gece (8 Kasım 2020) 23:42’de,Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)’e ait binada, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” için zaman ayarı yapılan siren tertibatı,ilk belirlemelere göre; sistemsel bir hata nedeniyle çalmıştır. Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştır.''

Üsküdar ve Kadıköy'de panik yaratan siren sesi - Resim : 9

 

 

Üsküdar ve Kadıköy'de panik yaratan siren sesi ile ilgili etiketler Üsküdar Kadıköy siren SES

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.