Bakan Soylu: Çok ağır bir tablo ile karşılaştık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgede çalışmaları yakından takip ediyor. Burada gazetecilere açıklama yapan Bakan Soylu, ''Çok ağır bir tablo ile karşılaştık. 153 kişi kurtarıldı, 5 ölümüz, 11 kayıp vatandaşımız var.'' ifadelerini kullandı.

Giresun'da şiddetli yağış sonrası meydana gelen sel felaketinin ardından arama-kurtarma çalışmaları ile enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bölgede çalışmaları yakından takip ediyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Çok ağır bir tablo ile karşılaştık'' diyerek, Giresun'daki sel felaketinde 153 vatandaşın kurtarıldığını 11 vatandaşın ise kayıp olduğunu açıkladı.

''2 MİLYON LİRA HİBE DESTEĞİ SAĞLIYORUZ''

Bakan Kurum, "Sahada şu an 45 ekibimiz hasar tespit çalışması yürütüyor. Dere güzergahı üzerindeki 20 adet binayı boşaltıyoruz. Doğankent'te de heyelan riski altında olan 11 binanın boşaltım işlemini yapıyoruz. Vatandaşlarımıza 2 milyon lira hibe desteği sağlıyoruz. Bölgede konut inşasına başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

''TARIMSAL HASAR BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA AZ''

Bakan Pakdemirli ise, "Çiftçimizin fındıkla ilgili kayıpları konuları konuşuldu. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Tarımsal hasar beklediğimizden daha az. Meteorolojik uyarılara mutlaka dikkat edilmeli. Kendimizi korumamız gerekiyor. Trabzon, Rize ve Artvin'de de çok kuvvetli ve yer yer kuvvetli yağış bekliyoruz. Yağışların devam etmesi bekleniyor. Giresun özelinde çok önemli bir yağışımız olmayacak gibi gözüküyor. Bölgeye 5 milyon lira destek sağlamaya karar verdik. " diye konuştu. 

 

Bakan Soylu: Çok ağır bir tablo ile karşılaştık ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Giresun Sel (Doğa olayı) Murat Kurum Bekir Pakdemirli afet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.