Türkiye'nin Maldivleri jandarmaya emanet

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye'nin Maldivleri olarak adlandırılan Burdur'un Yeşilova ilçesinde yer alan Salda Gölü'nde güvenliği atlı jandarma timleri tarafından sağlayacak.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgını nedeniyle 2 ay ziyaretçi girişi kısıtlanan Salda Gölü ve çevresi, normalleşme süreciyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

ÜÇ AT GÖREV YAPACAK

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığından iki binici astsubay ile asayiş eğitimi verilen 'Feray', 'Şimşek' ve 'Dolunay' adlı üç at, yaz boyunca Salda Gölü ve çevresinde görev yapacak.

Türkiye'nin Maldivleri jandarmaya emanet

EMNİYET VE ASAYİŞİ SAĞLAYACAKLAR

Atlı jandarma timi görev süreleri boyunca araçla girilmesi mümkün olmayan alanlar başta olmak üzere, piknik alanları ve parklarda emniyet ve asayişi sağlarken, doğa ve yaban hayatının korunması ve çevre koruma ile ilgili görevleri de ifa edecek.

EYLÜL AYINDA GÖREVLERİ SONA ERECEK

Atlı jandarma timi eylül ayı sonunda görevini tamamlayarak Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığına dönecek.

(DHA)

Türkiye'nin Maldivleri jandarmaya emanet - Resim : 2

Türkiye'nin Maldivleri jandarmaya emanet - Resim : 3

Türkiye'nin Maldivleri jandarmaya emanet ile ilgili etiketler Jandarma Burdur Salda Gölü salda atlı jandarma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.