Son dakika haberi: Türkiye'nin desteklediği Libya ordusu Sirte'yi kurtardı

Son dakika haberi: Libya Ulusal Ordusu Kaddafi'nin memleketi Sirte'ye girdi. Operasyona Türkiye SİHA'lar ile destek veriyor. Türkiye destekli UMH güçlerinin başlattıkları operasyonlarda, Wişka ve Bagla şehirlerini de Hafter unsurlarından kurtardığı belirtildi. Libya ordusundan yapılan son dakika açıklamasında ise Sirte'nin kurtarıldığı bildirildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Libya'dan gelen son dakika haberlerine göre darbeci Hafter milislerine karşı savaşın Libya Ulusal Ordusu UMH birlikleri Tarhune kapısına kadar dayandı. 

Türkiye'nin Libya'ya gönderdigi Silahlı İnsansız Hava  Araçları (SİHA), Sirte'de konuşlanan Hafter mevzilerini vurdu. 

Ve son gelen bilgiye göre, Sirte kurtarıldı. Libya ordusu tarafından yapılan açıklamada Trablus'un 450 kilometre doğusunda bulunan Hafter milislerinden geri alındı. Libya hükümeti Petrol Tesisleri Güvenliği Müdürlüğü en büyük petrol sahası olan Şerare Doğalgaz Alanı ile Melite Petrol Kompleksi arasındaki bağlantı vanalarının açıldığını duyurdu. 

 
Öte yandan bölgeden yayın yapan Al Arabiya Televizyonu, Türk savaş gemisinin Sirte’de Hafter güçlerini vurduğunu öne sürdü. Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

UMH ORDUSUNUN İLERLEYİŞİ DEVAM EDİYOR!

SuperHaber’in uluslararası gözlemcilerden elde ettiği bilgilere göre, Türkiye destekli Libya ordusuna bağlı birlikler, Sirte kent merkezine girdi.

Yine Türkiye destekli UMH güçlerinin başlattıkları operasyonlarda, Wişka ve Bagla şehirlerini de Hafter unsurlarından kurtardığı belirtildi.
UMH güçlerinden alınan bilgilere göre, Cufra'daki Hafter güçlerinin çekildiğini, Trablus hükümeti güçlerinin Cufra'ya yöneldiğini duyurdular.

Son dakika haberi: Türkiye'nin desteklediği Libya ordusu Sirte'yi kurtardı

HAFTER GÜÇLERİNDE ÇÖZÜLME BAŞLADI

SüperHaber’in Libya’da bulunan uluslararası gözlemcilerden aldığı bilgilere göre, daha önce işgal ettiği şehirlerden bir bir çekilen Hafter’in askerlerinin UMH güçlerine teslim olmaya başladığı ifade edildi. 

Gözlemciler,  UMH’ye bağlı Libya Milli Ordusu ile savaşmak istemeyen Hafter güçlerinin, silahlarını bırakarak, buldukları her türlü araçlar ile bulundukları yerleri terk ettiklerini söyledi.

HAFTER’IN GENERALİ MADİ UMH SAFLARINA KATILDI

Hafter’in ordusunda savaşan, Rus, Çad ve Sudanlı paralı askerlerin savaşı bırakıp, ülkelerine dönmelerinin ardından, Hafter’e bağlı Tümgeneral İdris Madi’ninde istifa ettiği iddia edildi.

General Madi’nin “Hafter'e verdiğim destek ve görevimi bırakıyorum. Tüm silah arkadaşlarımı UHM çatısı altında birleşmeye davet ediyorum." şeklinde açıklama yaptığı belirtildi.

Son dakika haberi: Türkiye'nin desteklediği Libya ordusu Sirte'yi kurtardı - Resim : 2
AKİLE SALİH: ATEŞKESİ ŞARTSIZ OLARAK KABUL EDİYORUZ!

Mısır'da Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşme yapan darbeci lider Hafter'in yanında yer alan Tobruk Meclisi Başkanı Akile Salih ise bir açıklama yaparak "Libya'da şartsız ateşkesi kabul ediyoruz. Masaya dönmeye hazırız.“ dedi.

Uluslararası gözlemciler, Akile’nin bu açıklamadının ardından, Libya UMH ile yapılacak görüşmelerde, Hafter’in değil Akile Salih'in yeralabileceğini belirtiyorlar.

HAFTER’İN ÇAĞRISINA UHM’DEN İLK CEVAP!

Libya ordusundan Hafter’in ateşkes çağrısına ilk tepki geldi geldi..UMH Ordusunun, ateşkes isteğine karşılık, “Ülkeyi kurtarmakla meşgulüz. Televizyon izleyecek zamanımız yok” dedikleri belirtildi.

RUS PARALI ASKERLERİ LİBYA’DAN AYRILIYOR

Öteyandan Libya'da bulunan Rus paralı askerlerinin, Al-Cufra üssünden ayrılmaya devam ettikleri de gelen bilgiler arasında.

Son dakika haberi: Türkiye'nin desteklediği Libya ordusu Sirte'yi kurtardı ile ilgili etiketler Libya
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.