Türkiye Bankalar Birliği'nden 'Turizm Destek Paketi' uygulaması

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye Bankalar Birliği (TBB), koronavirüs salgınının turizme etkilerini azaltmak maksadıyla 'Turizm Destek Paketi' uygulaması başlatıldığını duyurdu. Söz konusu gelişmeyi sosyal medya hesabından değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''Bacasız sanayimiz turizm sektörünün yanındayız! Turizm sektöründe, pandeminin etkilerini azaltmak, üretim ve istihdamın korunmasını desteklemek için 10 milyar TL’lik destek paketini devreye alıyoruz.'' dedi.

TBB'den yapılan açıklamaya göre salgının etkilerinin azaltılması, üretim ve istihdam kapasiteleri ile piyasa değerlerinin korunmasını desteklemek amacıyla, turizm sektöründeki işletmeler yanında bu işletmelerin tedarikçilerinin maaş ve kira ödemeleri ile sözleşme veya faturaya bağlı sabit giderlerinin, nakit ihtiyaçlarının ve kurumsal kredi kartı harcamalarının karşılanması için Turizm Destek Paketi Uygulamasına başlanacak.

48 AY VADELİ OLACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisi ve Kredi Garanti Fonu kefaleti ile bankalar tarafından 10 milyar TL kredi sağlanacak. Krediler, 1 Kasım 2021 tarihini aşmamak kaydıyla, azami 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere 48 ay vadeli olacak. Faiz oranı, sabit faizli krediler için azami yüzde 14,5, değişken faizli krediler için TLREF + 250 baz puan olarak belirlendi.

Yararlanıcı başına kefalet üst limiti 32 milyon TL ve kredi üst limiti 40 milyon TL olacak. Kredi ve kefalet limitleri ciro aralıklarına göre olacak. Uygulama esaslarına ilişkin detaylar Kredi Garanti Fonu'nun internet adresinde yer alıyor.

Turizm Destek Paketini kullandıracak bankalar; Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Denizbank, Garanti BBVA, Halkbank, İş Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, QNB Finansbank, TEB, Türkiye Finans Katılım Bankası, VakıfBank, Vakıf Katılım Bankası, Yapı Kredi, Ziraat Katılım Bankası ve Ziraat Bankası olarak sıralandı.

Kredi ve kefalet limitleri ciro aralıkları şöyle:

Türkiye Bankalar Birliği'nden 'Turizm Destek Paketi' uygulaması

BAKAN ALBAYRAK'TAN İLK YORUM: BACASIZ SANAYİMİZ TURİZM SEKTÖRÜNÜN YANINDAYIZ!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Turizm Destek Paketi Uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak mesajında şu ifadeleri kullandı:

''Bacasız sanayimiz turizm sektörünün yanındayız! Turizm sektöründe, pandeminin etkilerini azaltmak, üretim ve istihdamın korunmasını desteklemek için 10 milyar TL’lik destek paketini devreye alıyoruz. KGF kefaleti ile kullandırılacak kredi paketi sektörümüze hayırlı uğurlu olsun.''

Türkiye Bankalar Birliği'nden 'Turizm Destek Paketi' uygulaması - Resim : 2 

Türkiye Bankalar Birliği'nden 'Turizm Destek Paketi' uygulaması ile ilgili etiketler Türkiye Bankalar Birliği Ödeme TBB Kredi Destek Paketi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.