İşte TSK'nın 'Suriye Ordusu' komutanı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye'deki operasyonları koordinasyonunu sağlamak maksadıyla yeni bir komutanlık kurdu. Hatay'ın Antakya ilçesinde yer alan Serinyol bölgesinde kurulan Barış Kalkanı Harekât Bölgesi Komutanlığı, PKK ve DEAŞ'tan temizlenen bölgelerden sorumlu olacak. Merkezin başına ise Tümgeneral Hakan Öztekin atandı. İşte detaylar...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısındaki atama kararları Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) tehdit algıları ve önümüzdeki dönem faaliyetlerine ilişkin ipuçları verdi.

Atamalarda Suriye ve Irak kuzeyindeki sınır ötesi harekâtların devamlılığına büyük önem verildiği görüldü. Birçok komutanlıkta değişime gidilmezken, komutanın değiştiği birimlere getirilen isimler ise titizlikle belirlendi.

YENİ BİR KOMUTANLIK KURULDU

Genelkurmay Harekat Başkanı olarak İdlib görüşmelerine başkanlık eden Tümgeneral Levent Ergün, Adana'daki 6. Mekanize Piyade Tümen ve Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığına atandı. Ergün, Fırat Kalkanı Harekât bölgesindeki faaliyetlere komuta edecek.

YAŞ'ta en dikkat çekici karar ise Suriye'den sorumlu komutanlığın ihdas edilmesi oldu. Buna göre Suriye kuzeyindeki operasyonların koordinesi artık, Barış Kalkanı Harekât Bölgesi Komutanlığı'ndan sevk ve idare edilecek.

MERKEZİ ANTAKYA-SERİNYOL OLARAK BELİRLENDİ

Tümgeneral rütbesiyle yönetilmek üzere oluşturulan Barış Kalkanı Komutanlığı, Türkiye'nin Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekât bölgelerinde icra ettiği operasyonların ardından bölgede güvenlik ve barışın devamını sağlamak üzere yürütülen faaliyetlerin koordinasyonunu tek merkezden sağlayacak.

Hatay-Antakya'daki Serinyol'da konuşlanan Barış Kalkanı Komutanlığı'nın başına ‘bordo bereli' bir isim getirildi. 3. Özel Kuvvet Tugay Komutanı Tümgeneral Hakan Öztekin, Barış Kalkanı Komutanı olarak atandı.

İşte TSK'nın 'Suriye Ordusu' komutanı

İşte TSK'nın 'Suriye Ordusu' komutanı ile ilgili etiketler Hatay Antakya YAŞ Suriye TSK Barış Kalkanı Harekât Bölgesi Komutanlığı Hakan Öztekin serinyol
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.