TCMB faiz kararının ardından Dolar/TL'de düşüş

Gelen son dakika haberine göre; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüzde 17 olan politika faizini değiştirmedi. Söz konusu açıklamanın ardından sabah 7,4271 liradan işlem gören dolar, yüzde 0,42 değer kaybetti.

Merkez Bankası, yılın ilk Para Politikası Kurulu toplantısının ardından faiz kararını açıkladı.

FAİZ SABİT KALDI

TCMB, politika faizinde bir değişikliğe gitmeyerek politika faizini yüzde 17'de sabit tuttu.

Açıklamada, "İç talep koşulları, döviz kuru başta olmak üzere birikimli maliyet etkileri, uluslararası gıda ve diğer emtia fiyatlarındaki yükseliş ve enflasyon beklentilerindeki yüksek seviyeler, fiyatlama davranışları ve enflasyon görünümünü olumsuz etkilemeye devam etmektedir" denildi.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARININ ARDINDAN DÖVİZ HAREKETLENDİ!

Dolar sabah 7,4271 liradan yaptı açılış yapmıştı. Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yüzde -0,42 oranında düştü.

DOLAR SATIŞ FİYATI: 7,3777 TL

DOLAR ALIŞ FİYATI: 7,3715 TL

Euro sabah 9,0206 liradan yaptı açılış yapmıştı. Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yüzde 0,22 oranında hareketlilik oldu. Euro ve Sterlin fiyatları koronavirüs teşvik kaynakları, ABD seçimleri gibi küresel piyasalarda yaşanan ekonomik durumlardan etkilenerek güncellenmeye devam ediyor.

21 Ocak 2021 Perşembe günü Merkez Bankası kararı sonrası euro ve sterlin kaç lira?

EURO SATIŞ FİYATI: 9,0057 TL

EURO ALIŞ FİYATI: 8,9932 TL

İngiliz Sterlin'i sabah 10,1779 liradan yaptı açılış yapmıştı. Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yüzde 0,48 oranında hareketlilik oldu.

STERLIN SATIŞ FİYATI: 10,1844 TL

STERLIN ALIŞ FİYATI: 10,1704 TL

 

TCMB faiz kararının ardından Dolar/TL'de düşüş ile ilgili etiketler faiz TCMB enflasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.