Mustafa Şentop: Çok sınırlı olarak bulunması gerektiği kanaatindeyim

Gelen son dakika haberine göre; Devlet Bahçeli'nin gündeme taşıdığı idam cezası tartışmaları hakkında açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Çok sınırlı olarak, belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getireceklerini açıkladığı 'idam cezası tasarısı' ile ilgili fikri sorulan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''Çok sınırlı olarak, belli suçlara mahsus olmak üzere idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim.'' ifadelerini kullandı.

Şentop'un açıklamalarının tamamı şöyle; 

''Şahsi görüşümü ifade edeyim. Daha önce Anayasa Komisyonu başkanıyken de dile getirdim. Çok sınırlı olarak idam cezasının bulunması gerektiği kanaatindeyim. Tasarlayarak adam öldürme, vahşice insan öldürme suçları özellikle de küçük çocuklara uygulanan cinsel suçlar çerçevesinde bunlarla sınırlı olmak kaydıyla olması gerektiği kanaatindeyim.

Bunlarla ilgili geçmişte çalışma da yaptım. Tabi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde ek protokoller var bunlarla ilgili değerlendirme yapılması gerekir.

Şu anlamda söylüyorum cezalarda önemli olan caydırıcılık unsuru. Her cezada gerekli. Toplumun değerlerini ciddi ölçüte sarsan olaylarda daha da önemli.''


Mustafa Şentop: Çok sınırlı olarak bulunması gerektiği kanaatindeyim ile ilgili etiketler Mustafa Şentop TBMM idam Ceza
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.