Soyuz MS-17 uzaya fırlatıldı

Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidecek olan Soyuz MS-17 uzay aracı, bugün saat 08.45'te fırlatıldı.

Soyuz MS-17 uzay aracı, Rusya Federal Uzay Ajansı (ROSCOSMOS) ve Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından Kazakistan’da bulunan Baykonur Uzay Üssü’nden Türkiye saatiyle 08.45’te Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatıldı.

KADIN ASTRONOT DA YER ALIYOR

Soyuz MS-17 kapsülü ile uzaya gönderilen Rus kozmonotlar Sergey Ryzhikov ve Sergey Kud-Sverchkov ile ABD’li kadın astronot Kate Rubins, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görevlerine başlayacak.

177 GÜN GEÇİRECEK

İstasyonda toplam 177 gün geçirecek olan astronot ve kozmonotlar ayrıca Rus tarafındaki Zvezda modülündeki hava kaçağı arızası üzerinde de çalışacak. Astronot ve kozmonotlar 4’ü yeni olmak üzere toplam 55 bilimsel deney gerçekleştirecek.

İSTASYONDA 6 ASTRONOT YER ALACAK

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda hala görev yapan kozmonot Anatoly Ivanishin ve Ivan Wagner ile NASA astronotu Chris Cassidy’ın yanına 3 yeni astronot gönderilmesiyle istasyonda toplam astronot sayısı 6 oldu.

(İHA)

Soyuz MS-17 uzaya fırlatıldı

 

Soyuz MS-17 uzaya fırlatıldı ile ilgili etiketler uzay Rusya Kazakistan uluslararası uzay istasyonu astronot

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.