Seul Belediye Başkanı kayboldu

Gelen son dakika haberine göre; Güney Kore'nin başkenti Seul'un Belediye Başkanı Park Won-soon kayboldu. Ailesinin canından şüphelendiği belediye başkanı her yer aranıyor.

Yonhap ajansının haberine göre, Park'ın kızı, yerel saatle 17.17'de polise kayıp ihbarında bulunarak, babasının "4-5 saat önce vasiyet benzeri bir mesaj bırakarak evden ayrıldığını ve telefonunun kapalı olduğunu" belirtti.

TELEFONUNA ULAŞAMADILAR

Seul emniyetinde Park'ı arama operasyonundan sorumlu polislerden biri, Belediye Başkanının kızının, babasının bıraktığı mesajın içeriğini açıklamadığını söyledi.

Polis, kızının, Park'a telefonla ulaşamadığı için polis çağırmaya karar verdiğini söylediğini aktardı.

150 KİŞİLİK EKİP TARAFINDAN ARANIYOR

Belediye Başkanı Park'ı, telefon sinyalinin en son tespit edildiği başkent Seul'ün Sungbuk Mahallesi'nde aradıklarını kaydeden polis memurları, drone ve köpeklerin kullanıldığı arama operasyonuna yaklaşık 150 polisin katıldığını bildirdi.

2011'DEN BERİ GÖREVDE

Yerel yönetim yetkililerinin, daha önce Park'ın 16.40'ta gerçekleştirilecek bir programının "kaçınılmaz durumlar" nedeniyle iptal edildiğini duyurduğu bilgisi paylaşıldı.

Park, 2011 yılından bu yana Seul Belediye Başkanlığı görevini yürütüyor. Soon'un Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olacağı da iddia edilmişti.

(AA)

 

Seul Belediye Başkanı kayboldu ile ilgili etiketler kayıp Güney Kore Park Won-soon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.