Art, arda havai fişek kararları

Gelen son dakika haberine göre; Sakarya'da 3 askerin şehit olduğu patlamanın ardından havai fişek kullanımı konusunda belediyelerden art, arda kararlar geldi.

Son dakika haberi... Bakırköy'de havai fişek kullanımı yasaklandı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, havai fişek kullanımının yasaklanması için Belediye Meclisi'ne teklif verdiklerini ifade etti.

''MAALESEF ACI BİR ŞEKİLDE TECRÜBE ETTİK''

Teklifin oy birliği ile kabul edildiğini duyuran Kerimoğlu şu açıklamayı yaptı:

''Sakarya'da imha edilmek üzere taşınan havai fişeklerin bulunduğu araçta meydana gelen patlama sonucu şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Meclisimizde havai fişek yasaklaması ile ilgili aldığımız kararın ne kadar doğru olduğunu maalesef acı bir şekilde tecrübe ettik. Tüm ülkemize örnek olmasını dilerim. Başımız sağ olsun.''

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DE YASAKLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, etkinliklerinde doğayı kirleten ve canlıların ölümüne neden olan havai fişek gösterilerine yer vermeme kararı aldığını duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Sakarya’daki havai fişek fabrikasındaki son patlamanın ardından durumun gözden geçirildiğini belirterek, "Bizler kutlamalarımızı tüm görkemiyle sürdüreceğiz. Ancak 5 dakikalık bir gösterinin bize vereceği keyif yüzünden canlıların ölmesine, insanların zehir solumasına, havamızın, suyumuzun ve toprağımızın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ'NDEN HAVAİ FİŞEK KARARI

Küçükçekmece Belediyesi, Sakarya'da havai fişek fabrikasında yaşanan patlama sonrası yeni bir karar aldı.

Doğaya ve canlılara verdiği zarar sebebiyle sürekli tartışma konusu olan havai fişekler ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Kemal Çebi, “Sakarya'da imha edilmek için taşınan havai fişeklerin patlamasıyla hayatını kaybeden askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Çevreye ve canlılara zarar veren havai fişeklerin, Belediyemiz tarafından hiçbir şekilde kullanılmayacağını belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 3 Temmuz tarihinde meydana gelen havai fişek fabrikasındaki patlamada 7 kişi yaşamını yitirdi.

Patlamada infilak etmeyen havai fişekler ile diğer patlayıcıların emniyetli alanda, kontrollü patlatılmasına karar verildi.

Hendek Belediyesi'ne ait kamyona yüklenen patlamamış havai fişekler, bugün Adapazarı'nın Taşkısığı mevkisinde bulunan taş ocağına getirildi.

Kamyondan taş ocağındaki çukura patlayıcılar boşaltılırken, saat 11.30 sıralarında, patlama meydana geldi. Olayda 3 asker şehit oldu.

Patlama sesi, kentin birçok noktasından duyulurken, dumanlar da gökyüzüne doğru yükseldi. Bölgeye ihbar üzerine 112 Acil Servis, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Art, arda havai fişek kararları ile ilgili etiketler Bakırköy Sakarya İstanbul patlama Şehit ölüm yasaklama bülent kerimoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.