Rusya'nın ardından Çin'den de korona aşısı müjdesi!

Koronavirüs salgınının ilk görüldüğü ülke olan Çin'den flaş bir açıklama geldi. Çin Salgın Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) Guizhen Wu, ülkesinin geliştirdiği koronavirüs aşısının kasım ayında kullanılmaya başlanacağını duyurdu.

Çin, koronavirüs için 4 farklı aşı çalışması yürütüyor ve tümü de son aşama olan 3. fazda, yani insan denemelerinde.

Bu aşılardan bir tanesi, temmuz ayında ülkedeki işçilere uygulanmaya başlanmıştı.

YAN ETKİSİ YOK! AŞI KASIM YAYGIN OLARAK KULLANILABİLİR

Devlet televizyonuna konuşan Çin Salgın Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (CDC) Guizhen Wu, son aylarda aşılardan birini denemek için kendi üzerinde uyguladığını söyledi.

Hiçbir olumsuz yan etkiyle karşılaşmadığını belirten Wu, bunun hangi aşı olduğunu ise söylemedi. Ancak aşının kasım ya da en geç aralık ayında toplu olarak Çinlilere uygulanabileceğini söyledi.

RUSYA DA 'BULDUK' DEMİŞTİ

Öte yandan Rusya, 11 Ağustos tarihinde aşıyı bulduğunu açıklamıştı. 30 farklı ülkeden aşı için talep aldığını belirten Rusya ilk aşamada 80 milyon doz aşı üretileceğini belirtmişti.

 

Rusya'nın ardından Çin'den de korona aşısı müjdesi! ile ilgili etiketler Çin Koronavirüs Korona Rusya aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.