Putin: Çatışmalar Ermenistan topraklarında yapılmıyor

Gelen son dakika haberine göre; Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmede Dağlık Karabağ sorunu ele alındı, Putin, bölgedeki çatışmaların durması çağrısında bulundu. Rus lider ayrıca, devlet kanalına yaptığı açıklamada, söz konusu çatışmaların Ermenistan topraklarında gerçekleşmediğini vurguladı. İşte detaylar...

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'ın işgali altındaki Dağlık Karabağ'a 11 gün önce operasyon başlattı.

Sivil yerleşimleri hedef alan Ermeni işgalci güçleri, cephede bozguna uğradı ve birçok yerleşim yeri geri alındı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, her türlü provokasyona başvurdu fakat beklediği geri dönüşü alamadı. Son çare olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e durumu bildiren Paşinyan, hiç beklemediği bir yanıt aldı. Putin, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, söz konusu çatışmaların Ermenistan topraklarında yapılmadığına dikkat çekti.

''ÇATIŞMALARI DURDURUN''

Bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir görüşme gerçekleştiren Putin, bölgedeki gerilimi ele alarak, liderlere 'çatışmaları durdurun' çağrısı yaptı.

Azerbaycan yönetimi her fırsatta, çözümün sadece Ermeni güçlerin işgal altındaki topraklardan çekilmesiyle mümkün olacağını bildirmişti.

''BU ÇATIŞMALAR, ERMENİSTAN TOPRAĞINDA YAPILMIYOR''

Öte yandan Putin, Rus devlet kanalı Rossiya 24’e açıklamalarda bulunarak Ermenistan saldırıları nedeniyle Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde başlayan çatışmalara dair değerlendirmeler yaptı.

Karabağ’da yaşananların "trajedi" olduğunu savunan Putin, "Çok endişeliyiz çünkü Azerbaycan, Ermenistan ve Dağlık Karabağ, buralarda yaşayan tüm insanlar bize yabancı değiller. Rusya’da yaklaşık 2 milyon Azerbaycanlı ve bundan daha fazla da Ermeni yaşıyor. Çok sayıda Rus vatandaşı, bu ülkelerle dostane ve akrabalık ilişkileri sürdürüyor. Bu elbette büyük bir trajedi. İnsanlar ölüyor. İki taraftan da büyük kayıplar var." ifadelerini kullandı.

Çatışmaların yakın zamanda sona ereceğini umduklarını belirten Putin, “Mümkün olan en kısa zamanda ateşkes sağlanması için çağrıda bulunuyoruz.” dedi.

Ermenistan’ın KGAÖ üyesi olduğunu anımsatan Putin, şunları kaydetti:

"Bu anlaşma çerçevesinde Ermenistan’a karşı belirli sorumluluklarımız var. Bu çatışmalar, Ermenistan toprağında yapılmıyor. Rusya anlaşma çerçevesinde sorumluluklarını her zaman yerine getirir. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’la sürekli temas halindeyim. Rusya’nın müttefik olarak sorumluluklarını yerine getirmesi konusunda bir soru işareti yok."

Putin: Çatışmalar Ermenistan topraklarında yapılmıyor ile ilgili etiketler Putin Azerbaycan Ermenistan aliyev
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.