Terör kampından büyükşehir kadrosuna

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin elebaşlarından Enver Müslim ile fotoğrafları ortaya çıkan Mehmet Aker'in, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işe başladığı ortaya çıktı. Aker, bir dönem HDP'den vekil adayı olmuş, Türkiye karşıtı söylemleriyle gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yerel seçimlerde HDP'nin de oyunu alabilmek adına, "Kürtlerin anadilinde kamusal hizmet isteğini Ankara'nın insafına ve tasarrufuna bırakacağımız aşamayı geçtik" çıkışıyla adından söz ettiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, PKK'lı teröristlerle fotoğrafları ortaya çıkan Mehmet Aker'i belediye bünyesinde işe aldı. 

Soyer, Suriye'nin kuzeyinde yapılanan PKK'ya bağlı PYD-YPG'nin kamplarına giden ve terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'den 2018'de İzmir Milletvekili adayı olan Mehmet Aker'e belediyede Sosyal Projeler Şube Müdürlüğü'nde görev verdi.

İnsan Hakları Derneği Ege Bölge Temsilcisi de olan ve Türkiye'yi birçok kez insan hakları ihlaliyle suçlamaya kalkan Aker'in belediyede istihdam edilmesi şok etkisi yarattı.

PKK'LILARLA İÇ İÇE!

Yeni Asır'dan Erhan Gülenç, Aker'in Suriye'nin kuzeyinde PKK'nın Suriye kolu PYD-YPG'lilerle çekilmiş fotoğrafına ulaştı. Fotoğrafta PYD elebaşı Enver Müslim ile örgüte bağlı çok sayıda yöneticinin yer aldığı görüldü. Bu arada Aker'in Soyer'le birlikte çekildikleri bir fotoğraf ortaya çıktı. Bu iki fotoğraf, "PKK kampından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne" yorumları yapılmasına neden oldu.

Terör kampından büyükşehir kadrosuna

300 HDP'Lİ YERLEŞTİRDİ

Büyükşehir Belediyesi'nde Soyer'in seçilmesinden sonra hızlı istihdam artışı dikkat çekerken bu dönemde belediyeye HDP'den gelen listeler aracılığıyla 300 kişinin işe yerleştirildiği iddia edildi. CHP İzmir ilçe başkanlarının istihdam taleplerini yerine getirmediği için tepki gösterdiği Soyer'in HDP'li kadrolaşması CHP'nin Millet İttifakı'ndaki ortağı İYİ Parti'nin tepkisini çekmişti.

HDP'DEN VEKİL ADAYI OLDU

UZUN bir süre İHD'nin Ege Bölge Temsilciliğini yapan Mehmet Aker, düzenlediği basın toplantılarında sık sık Türkiye'yi suçlamasıyla tanınıyor. Aker, 2018'de HDP'nin İzmir 2. bölge 4. sıra milletvekili adayı olmuş ancak seçilememişti.

HDP'YE SÖZ VERMİŞTİ

Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminden bu yana HDP ile yakın ilişkiler kuran Soyer, 2017'de Alsancak'ta katıldığı bir HDP eyleminde yaptığı konuşmada "Gücüm neye yetiyorsa, elimden ne geliyorsa, gücünüzü arttırmak için destek olmaya hazırım" sözü vermişti. Soyer, teröre destekçisi HDP'li belediyelere kayyum atanmasına karşı sert açıklamalarıyla da gündem olmuştu.

HAZIRLATTIĞI TABELAYA "PKK RENKLERİ" TEPKİSİ GELMİŞTİ

İzmir'de bazı belediye otobüslerinde PKK paçavrasının renklerini kullandığı yönünde eleştiri alan Tunç Soyer, son olarak açtığı Halkın Bakkalı isimli marketlerin tabelasıyla ilgili de aynı tepkiyi görmüştü.

Menemen'deki Halkın Bakkalı açılışından Soyer'in de yer aldığı bir fotoğraf paylaşan MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, "Vatansever, Atatürkçü İzmirlilere soruyorum bu renkler size neyi hatırlatıyor? Tunç Soyer sen Türk Milleti'ni hafife alıyorsun, İzmir bunun hesabını sorar. Soyer'in zaten LGBTİ'ye olan ilgisini biliyoruz. Bir de PKK renklerini kullanmaya başladı" açıklamasında bulunmuştu.

Terör kampından büyükşehir kadrosuna ile ilgili etiketler PKK İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer HDP terör terörist Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.