Korona baskınında izdiham: 13 ölü

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında bar ve gece kulüplerinin kapalı olduğu Peru'da polisin baskın düzenlediği gece kulübünde yakalanmak istemeyenlerin kaçması sonucu oluşan izdihamda 13 kişi öldü.

Peru’nun başkenti Lima’da korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı getirilmişti.

Yasağa rağmen binlerce kişi, bir gece kulübünde bir araya geldi.

İZDİHAMDA 13 KİŞİ ÖLDÜ

Gece kulübüne polis tarafından baskın gerçekleştirilirken, kulüpte bulunanların polise yakalanmamak için kaçmaya çalışmasıyla izdiham çıktı. Kaçmaya çalışan en az 120 kişinin kapı ile merdiven arasında sıkışması yaşanan izdihamda 13 kişi hayatını kaybetti.

Olayın ardından İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, polisin silah ya da göz yaşartıcı gaz kullanmadığı olayda 20 kişinin gözaltına alındığı aktarıldı.

Peru’da korona virüs salgını ile mücadele kapsamında gece kulüpleri ve barlar Mart ayından bu yana kapalı. Güney Amerika’da Brezilya’nın ardından korona virüs salgınından en fazla etkilenen ikinci ülke konumunda bulunan Peru’da bugüne dek 585 bin 236 korona virüs vakası görüldü.

(İHA)

Korona baskınında izdiham: 13 ölü ile ilgili etiketler Korona gece kulübü Bar Peru polis baskın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.