TikTok videosu çeken kadınlara hapis cezası!

Gelen son dakika haberine göre; Mısır'da sosyal medya fenomeni olduğu belirtilen 5 kadın, TikTok videosu çektikleri için 'kamu ahlakını ihlal ettikleri' gerekçesiyle iki yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mısır'da Hanin Hüssam, Muvada el- Edham ve üç diğer kadına TikTok'ta bir video paylaştıktan sonra verilen cezaya avukatların itiraz etme hakkı bulunuyor. Kadınlara, 2 sene hapis cezasının yanı sıra 300 bin Mısır lirası da para cezası kesildi.

KADINLARA PARA VAADİNDE BULUNMUŞTU

Hüssam, Nissan ayında 1.3 milyon takipçisine kadınların onunla çalışarak daha fazla para kazanabileceğini söylediği bir video yayımladıktan sonra gözaltına alınmıştı. Edham da Mayıs ayında gözaltına alındı.

GELİR SUÇLAMASI

Avukat Ahmet Hamza Bahri, sosyal medya fenomenlerine 'gelirlerini nereden elde ettiklerine dair' de ayrı suçlamalar yöneltildiğini dile getirdi.

KLİPTEN DE CEZA YEMİŞLERDİ

Mısır'da geçen ay da dansöz Sama el-Masri, TikTok'ta paylaştığı bir dans videosu sebebiyle 'ahlaksızlıktan' suçlu bulunmuş ve üç yıl hapis cezasına çaptırılmıştı. Masri, daha önce de çektiği bir klipten sebep 2 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak itirazı kabul edilmişti.

TikTok videosu çeken kadınlara hapis cezası! ile ilgili etiketler TikTok Mısır hapis Kadın Ceza
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.