'Yıkıcı bir anlayışla Libya'da bulunuyor'

Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto'yla kameraların karşısına geçtiği basın toplantısıyla gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a sert tepki gösteren Çavuşoğlu, "Fransa yıkıcı bir anlayışla Libya'da bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da ağırladığı Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile kameraların karşısına geçti.

''FRANSA BİR DARBECİYİ DESTEKLİYOR''

Çavuşoğlu burada Libya gündemine ilişkin yaptığı açıklamada, "Fransa yıkıcı bir anlayışla Libya'da bulunuyor" dedi.

Bakan ayrıca, "BM Güvenlik Konseyi kararının karşıtını destekliyor. Fransa korsanı, darbeciyi destekliyor. Fransa dürüst davranıyor mu? Hayır. Hafter'e silah vermediğini söylüyor. Parasını Abu Babi, silahını Fransa veriyor. NATO Rusya'yı tehdit olarak görüyor. Ama Fransa Rusya'nın oradaki nüfuzunu artırmak için çalışıyor. Macron'un yönettiği veya yönetemediği Fransa yıkıcı bir anlayışla sadece kendi çıkar ve emelleri için bulunuyor. Esas eleştirilmesi gereken Fransa ve Macron'un tutumudur. Türkiye'ye bu şekilde saldırmanın iç siyasette de kendisine faydası yok, umarım bundan ders alır." ifadelerini kullandı.

''AB POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRMELİ''

'Dost kara günde belli olur' deyişinin Macarca'da da bulunduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, yalnızca koronavirüs salgınında değil iyi günlerde de dayanışmanın süreceği mesajını verdi.

Budapeşte yönetiminin Avrupa Birliği'nde (AB) Ankara'ya verdiği destek için teşekkür eden Çavuşoğlu, "AB politikalarını gözden geçirmeli" dedi.

 

'Yıkıcı bir anlayışla Libya'da bulunuyor' ile ilgili etiketler Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Bakanı Fransa Libya Dışişleri macron
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.