Mersin'de 4'ü şehit 6 can kaybı! Bakan: İlk bilgilere göre teknik arıza

Mersin'de askerleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 4 Mehmetçik şehit olmuştu. Olay yerine giden Hulusi Akar, kazaya ilişkin ilk bilgileri verdi. Bakan Akar, ''İlk belirlemelere göre araçta teknik bir arıza meydana geldi. Otobüsün freni boşaldı. Otobüsün şoförü elinden gelen her şeyi yapmış'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Mersin'de 4 askerimizin şehit olduğu kazayla ilgili açıklama yaptı.

Bakan Akar'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

''Özellikle bu dönemde TSK’nın çok çeşitli intikalleri var. Bu intikallerle ilgili olabildiğince hassas planlama yapılmakta ve icra edilmektedir.

Dün de bu otobüsümüz saat 09.45’te Manisa Alaşehir’den hareket etti. Daha sonra Afyonkarahisar’da saat 02.40’ta bir mola verdiler.

Molada şoför değişimini yaptılar, otobüsün bakımını yaptılar.

Daha sonra Konya’da sabah saat 06:30 civarında ikinci kez bir mola verdiler. Yine orada benzer şekilde şoför değişimi, dinlenme ve diğer ihtiyaçların karşılanması gerçekleşti.

Saat 07.30 civarında bu olay gerçekleşti.

İlk aldığımız bilgilere göre araçta teknik arızanın olduğu, frende bir problem olduğu. Frende bir boşalma olduğuna dair gerekli bilgileri aldık.

Yaralılarımızın durumu iyi.''

Mersin'de 4'ü şehit 6 can kaybı! Bakan: İlk bilgilere göre teknik arıza ile ilgili etiketler Hulusi Akar Mersin Şehit Otobüs kaza msb
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.