Merkez Bankası bütün silahlarını çekti

Gelen son dakika haberine göre; Merkez Bankası, yaptığı açıklamada döviz ve altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın izlendiğini belirtti.

Merkez Bankası, yaptığı açıklamada döviz ve altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın izlendiğini belirtti.

Merkez Bankası'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle;

"Uygulamaya alınan mali ve parasal politikalar küresel salgın hastalığın Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin sınırlandırılmasında ve üretken kapasitenin korunmasında başarılı olmuştur. Son dönemde açıklanan veriler iktisadi toparlanmanın güç kazandığına işaret etmektedir. Bu bağlamda Ağustos başı itibariyle iktisadi faaliyetteki normalleşme süreciyle birlikte, hedefli ilave likidite imkânları kademeli olarak azaltılacaktır.

Öte yandan, piyasalarda oluşan fiyat gelişmeleri yakından izlenmektedir. Merkez Bankası, fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde, elindeki bütün araçları piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Merkez Bankası bütün silahlarını çekti ile ilgili etiketler TCMB Son dakika döviz altın türkiye cumhuriyeti merkez bankası
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.