Son dakika haberi! Libya'da Hafter'e ağır darbe! Sokaklar tek ses: Teşekkürler Türkiye teşekkürler Erdoğan

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti ile darbeci Hafter yanlılarının çatışmaları sürüyor. Uluslararası gözlemciler Hafter yanlılarının hızla geri çekildikleri bildirdi. Türkiye’nin desteklediği Libya ordusu, Kaddafi’nin doğduğu şehir olan Sirte ekseninde ilerlemeye devam ediyor. Gelen son dakika haberine göre Libya ordusu Vişke beldesini de Hafter güçlerinden kurtardı. Geri alınan Terhune’nin merkezinde ise halk, "Teşekkürler Türkiye, Teşekkürler Erdoğan" sloganları atıyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kuzey Afrika’nın en önemli ülkelerinden olan Libya’da, iç çatışma ve karışıklık sürüyor. Gelen son dakika haberlerine göre, Amerika, İsrail, Fransa, Mısır ve BAE’nin desteklediği “Darbeci Hafter” güçleri, çatışmalarda büyük kayıplar vermeye devam ediyor.

Libya’da bulunan uluslararası gözlemcilere göre, Hafter yanlılarının hızla geri çekildikleri bildirildi. Türkiye’nin desteklediği Libya ordusunun, Kaddafi’nin doğduğu şehir olan Sirte ekseninde ilerlemeye devam ettiği öğrenildi.

LİBYA ORDUSU ÖNÜNE NE GELİRSE SÜPÜRÜYOR

Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı Libya Ordusu, sahil kenti Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri kurtarmak için 'Zafer Yolları' isimli yeni bir harekat başlattığını duyurdu.

Son dakika haberi! Libya'da Hafter'e ağır darbe! Sokaklar tek ses: Teşekkürler Türkiye teşekkürler Erdoğan

KADDAFİ’NİN MEMLEKETİ SİRTE GERİ ALINMAK ÜZERE!

Libya Takip Merkezinden Gazeteci Güngör Yavuzaslan, Türkiye destekli Libya Ordusunun Sirte bölgesinde ilerlediğini bildirdi. Gazeteci Yavuzarslan, SüperHaber’e verdiği özel açıklamada, ”Kaddafi'nin memleketi Sirte'de, halk meşru hükümet güçlerinin kentte gelmesi yönünde çağrıda bulundu.” diyerek Türkiye destekli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin yeni meşru hedeflerinin Sirte, Cufra ve güneydeki petrol sahalarının olduğunu belirtti.

“KURTULUŞA KADAR SABAHA SAVAŞACAĞIZ!”

Öte yandan, Libya meşru UMH Başkanlık Konseyi Üyesi Muhammed Ammari, ”Hafter'in kontrolü altındaki tüm şehir ve bölgelerin kontrolünü tekrar kazanana kadar kurtuluş mücadelemize devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE TEŞEKKÜRLER ERDOĞAN

Libya’da tarihi günler yaşanıyor. Darbeci Hafter’in askerlerinin, Libya Ulusal Mutakabat Hükümeti ordusu karşısında geri çekilmesinden sonra, Libya’da adeta bayram havası yaşandığı ortaya çıktı.

Son dakika haberi! Libya'da Hafter'e ağır darbe! Sokaklar tek ses: Teşekkürler Türkiye teşekkürler Erdoğan - Resim : 2

LİBYA SOKAKLARI İNLİYOR: TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE!

Türkiye ile askeri yardım işbirliği yapan ulusal mutakabat Hükümeti’ne bağlı askerlerin ilerlemelerinin devam ettiği ifade edildi. Buarada, Türkiye destekli UMH ordusu tarafında geri alınan Terhune’nin merkezinden Türkiye’ye halkın sloganlar atarak teşekkür ettikleri görüldü.

Tanklar ve içi asker dolu Libya Ordusu askerlerinin Terhune Şehrine girerken havaya ateş ederek,kutlama yaptıkları videolar yayınlanırken, halkında "Teşekkürler Türkiye, teşekkürler Erdoğan. Kula şükür etmeyen, Allah’a şükür edemez. " şeklinde slogan atıp kutlama yaptığı görüldü.

Son dakika haberi! Libya'da Hafter'e ağır darbe! Sokaklar tek ses: Teşekkürler Türkiye teşekkürler Erdoğan ile ilgili etiketler Libya Türkiye Hafter
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.