Korona hastalarının yeni bakıcısı: Robot hemşire

Gelen son dakika haberine göre; Erzurum'da yer alan Atatürk Üniversitesi Hastanesi'ndeki koronavirüs bölümünde yatan hastalara hizmet vermesi için robot üretildi. 'Atacan' ismi verilen robot, serviste yatan hastaların yemek ve ilaç ihtiyaçları için kullanılıyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunu öğrencileri Halim Berbero, Murat Duran ve Hilal Gülşen Topaloğlu tarafından Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü sponsorluğuyla hemşire robot üretildi.

KORONAVİRÜS SERVİSİNDE HİZMET VERİYOLAR

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi koronavirüs bölümünde kullanılan ‘Atacan’ isimli hemşire robotla, hastalara yemek ve ilaç gibi ihtiyaçları temassız halde sağlanıyor.

1 haftada yapımı tamamlanan hemşire robot hastaların ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra, ekranda koronavirüs ile ilgili bilgilendirmede yapıyor.

Korona hastalarının yeni bakıcısı: Robot hemşire

CEP TELEFONUYLA KONTROL İMKANI

Hemşire robotu telefona indirilen bir aplikasyonla da yönetilebiliyor.

5 gündür Araştırma Hastanesi koronavirüs servisinde tedavi gören Süleyman Kurt, “Yemeğimizi ayağımıza kadar getirdiler. Allah sağlık çalışanlarımızdan razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Robot bile ayağımıza yemeğimizi getiriyor” ifadelerini kullandı.

(İHA)

Korona hastalarının yeni bakıcısı: Robot hemşire - Resim : 2

Korona hastalarının yeni bakıcısı: Robot hemşire ile ilgili etiketler robot Erzurum üniversite hasta servis

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.