Japonya'da kuş gribi salgını yeniden hortladı

Japonya'da yer alan Gifu eyaletindeki bir tavuk çiftliğinde kuş gribine rastlandı. Ülkede salgının görüldüğü eyalet sayısı 14'e yükselirken 68 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.

Son aylarda farklı bölgelerinden toplu kuş gribi vakaları bildirilen Japonya’da salgının bu seferki adresi Gifu eyaleti oldu.

Bölge valiliğinden yapılan açıklamada Minokamo kentindeki bir tavuk çiftliğinde kuş gribi salgınının doğrulandığı bildirildi.

ON BİNLERCESİ TELEF EDİLECEK

Geçtiğimiz Cuma günü salgın şüphesi üzerine tesise giden yetkililerin yaptığı testler sonucunda ortaya çıkan toplu enfeksiyonlar nedeniyle çiftlikteki 68 bin kümes hayvanının itlaf edileceği öğrenildi.

Yerel otoriteler, söz konusu çiftliğe 3 km mesafede bulunan diğer üretim tesislerine de tedbir amacıyla bölge dışına tavuk ve yumurta sevkiyatını durdurma talimatı verdi.

14 EYALETİ VURDU

2018 yılından bu yana Japonya’da ilk kez geçtiğimiz Kasım ayı başında Kagawa'da ortaya çıkan toplu kuş gribi vakaları kısa süre içinde Fukuoka, Hyogo, Miyazaki, Nara, Hiroshima, Oita, Wakayama, Okayama, Shiga, Kochi, Tokushima ve Chiba'ya sıçramış, itlaf edilen kümes hayvanlarının sayısı 4 milyonu aşmıştı. Gifu, 47 eyaleti bulunan Japonya’da salgından etkilenen 14. eyalet oldu.

(İHA)

 

Japonya'da kuş gribi salgını yeniden hortladı ile ilgili etiketler Japonya hastalık kuş gribi telef eyalet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.