İşkenceci rütbeliler gözaltında!

Gelen son dakika haberine göre; İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün TSK yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonda askeri lise ve kamplarda FETÖ mensubu olmayan askerlere işkence ve mobbing uygulandığı ortaya çıktı. Bu eylemleri gerçekleştirilen rütbeliler, gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün TSK bünyesindeki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

RÜTBELİLERDEN İŞKENCE

Edinilen bilgiye göre, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün TSK bünyesindeki rütbeli mensuplarının Maltepe Askeri Lisesi ve Menteş Askeri Kampı'nda örgüt mensubu olmayan öğrencilere yönelik okuldan ve TSK bünyesinden ayrılmalarını sağlamak amacıyla sistematik şekilde mobbing ve baskı uygulayıp, kötü muamelede bulundukları, işkenceye varan uygulamalar gerçekleştirdikleri, şok mangalarına dahil ettikleri, haksız yere sicillerini bozdukları, sair suretle her türlü baskı ve haksız uygulamalara maruz bıraktıkları, gerçeğe aykırı sağlık raporları tanzim ettikleri vb. iddiaları konusunda yürütülen soruşturma kapsamında operasyon için düğmeye basıldı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Sabah'tan Sema Alim Dalgıç'ın haberine göre; aralarında Ali Rıza B., Ceylan B., İbrahim Emre U., Muhammed Ali D., Bülent A., Selçuk S, Mehmet Ayhan D., Sefa E. ve Bülent E. isimli subaylar ile ABD ülkesinde örgüt liderinin ziyaretine götürülenlerin de yer aldığı 6 askeri öğrenci olmak üzere toplam 15 şüpheli hakkında operasyon düzenlendi.

Şüpheliler hakkında İzmir merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda gözaltı talimatı verildi.

Şüphelilerden 3'ünün binbaşı, 1'inin kurmay binbaşı, 4'ünün üsteğmen, 2'sinin yüzbalı ve 2'sinin yurtdışına kaçan şüpheli olduğu öğrenildi. Sadece şüphelilerden birinin ihraç olduğu belirlendi. Şu ana kadar 12 şüphelinin gözaltına alındığı saptandı.

 

İşkenceci rütbeliler gözaltında! ile ilgili etiketler İzmir FETÖ Operasyon Gözaltı İşkence rütbeli
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.