Yollar göle döndü, evleri su bastı!

Gelen son dakika haberine göre; Meteoroloji'den günlerdir uyarısı yapılan yağış sonunda İstanbul'a ulaştı. Kentin birçok noktasında şiddetli şekilde yağan yağmur, yaşamı adeta felç etti. Öte yandan Kartal'da bulunan Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü binasının misafirhane bölümüne yıldırım düştü.

İstanbul'un büyük çoğunluğunda sağanak yağış etkili oluyor. Bağcılar ve Güngören'de bir anda etkili olan yağış nedeniyle kimi vatandaşların binaların altında beklediği, kimi vatandaşların ise şemsiyelerini açtığı görüldü.

Yollar göle döndü, evleri su bastı!

Çocukların ise yağmur nedeniyle sokaklarda koşuşturması dikkat çekti.

Aniden bastıran yağış kameralara yansıdı.

Yollar göle döndü, evleri su bastı! - Resim : 2

METEOROLOJİ UYARMIŞTI!

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü günlerdir, büyük bir yağış beklendiğine ilişkin duyurularda bulunmuştu. Sabah saatlerinde Anadolu yakasında dolu yağışı etkili oldu.

Yollar göle döndü, evleri su bastı! - Resim : 3

ZOR ANLAR YAŞADILAR

Başakşehir'de yağış nedeniyle yollar adeta göle dönerken, sürücüler de zor anlar yaşadı. Suyla kaplı yollardan geçmeye çalışan sürücüler, bölgede trafik oluşturdu.

Bölgeye trafik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de yönlendirildi. Ekiplerin Başakşehir çevresinde çalışmaları sürüyor.

Yollar göle döndü, evleri su bastı! - Resim : 4

VATANDAŞLARDAN DOLU ÖNLEMİ

İstanbul'da sağanak yağış uyarısının ardından harekete geçen vatandaşlar, doluya karşı araçlarının üzerini evlerinde kullandıkları halı ve battaniyeler ile örttü.

Yollar göle döndü, evleri su bastı! - Resim : 5

SANCAKTEPE'DE YILDIRIM DÜŞTÜ

İstanbul Sancaktepe'nin Osmangazi Mahallesi Mimar Sinan Caddesi Tesbih Sokak'taki 5 katlı binanın çatısında yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis, cadde üzerindeki semt pazarının girişine ve çevreye güvenlik şeridi çekti.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü, soğutma çalışmalarına başlandı. Yangında yaralanan olmazken, binanın çatısında hasar meydana geldi.

Yollar göle döndü, evleri su bastı! - Resim : 6

SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

İstanbul'daki şiddetli yağış Esenler'de de su baskınlarına neden oldu. 

Yollar göle döndü, evleri su bastı! - Resim : 7

METEOROLOJİ 1. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİNASINA YILDIRIM DÜŞTÜ

Kartal'da bulunan Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü binasının misafirhane bölümüne yıldırım düştü.

Saat 14.00 sıralarında Kartal'da bulunan Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü binasının misafirhane bölümüne yıldırım düştü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yıldırım düşmesiyle birlikte Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü bahçesinde bulunan yangın söndürme sensörleri devreye girdi. Olay yerine ulaşan ekipler hem misafirhane bölümünde hem de yangın söndürme sensörlerinin bulunduğu noktada inceleme yaptı. Yaşanan olayda kimse zarar görmedi. İncelemelerin ardından itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerinden ayrıldı.

Yollar göle döndü, evleri su bastı! - Resim : 8

"BİRDEN GÜRÜLTÜ KOPTU"

Yıldırım düşme anını gören esnaf Yavuz Dartar, "Birden gürültü koptu. Ardından şimşek çaktı ve karşı taraftan Meteoroloji'den dumanlar çıkmaya başladı. Hemen itfaiye geldi ve şu an bir problem yok" diye konuştu.

 

Yollar göle döndü, evleri su bastı! ile ilgili etiketler İstanbul Meteoroloji Yağmur Meteoroloji Genel Müdürlüğü Yağış Bağcılar Güngören dolu
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.