Nüfus memurlarından akılalmaz sahtekarlık

İstanbul'un iki farklı ilçesinde yer alan nüfus müdürlüklerinde görevli O.E. ve C.A., yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının kimlik bilgileriyle, yabancı uyruklu başka insanlara kimlik kartı düzenledi. Mağdurlar savcılığa başvururken, usulsüzlük üzerine memurlar ve kimlik edinen yabancılara dava açıldı.

İstanbul'da inanılmaz bir sahtecilik olayı yaşandığı belirlendi. İki farklı ilçedeki Nüfus Müdürlüğü'nde memur olarak çalışan O.E. ve C.A., yabancı uyruklu kişilere Türk kimlik kartı vermek için sıra dışı bir sahteciliğe imza attıkları anlaşıldı.

YURT DIŞINDA YAŞAYANLAR MAĞDUR

Sabah'tan Nazif Karaman'ın haberine göre; Nüfus memurları, görev yaptıkları dönem içerisinde yurt dışında ikamet eden çok sayıda müştekilerin kimlik bilgilerini kullanmak suretiyle Nüfus Müdürlüğü'ne güya kimliğini kaybetmiş gibi başvuran çoğu yabancı uyruklu kişilere verilmek üzere içerik itibariyle sahte nüfus cüzdanı düzenlediler ve bu kişilere verilmesini sağladılar.

Kimlik bilgileri kullanılan çok sayıda Türk vatandaşı mağdur oldu.

MEMURLARA 3 BİN DOLAR

Geçtiğimiz yıllarda yaşandığı belirlenen olayla ilgili hazırlanan iddianamede, adlarına usulsüz şekilde sahte kimlik çıkarılan yabancıları kimlik başına 8 bin 500 dolar ödediklerini, bu tutarın 3 bin dolarının nüfus memuruna verildiği iddia edildi.

Mağdur vatandaşların şikayeti üzerine hem nüfus memurlarına hem de adlarına sahte nüfus cüzdanı tanzim edilen yabancı vatandaşlar hakkında davalar açıldı.

Nüfus memurlarından akılalmaz sahtekarlık ile ilgili etiketler nüfus memur Nüfus Müdürlüğü Türk Dolar Para kimlik yabancı sahtekarlık
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.