İsrail'den Erdoğan'a Libya övgüsü

İsrail merkezli Debka isimli internet sitesi, Türkiye'nin Orta Doğu'daki askeri mücadelesini artırdığına vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgedeki nüfuzunu büyüttüğünü belirtti. Söz konusu haberde, Türkiye'nin Yemen'i de ittifakına ortak ederek, Suudilerin önderliğindeki Arap koalisyonuna meydan okuduğu belirtildi.

Orta Doğu'daki gelişmeleri değerlendiren İsrail merkezli istihbarak sitesi DebkaTürkiye'nin bölgedeki faaliyetlerine ilişkin bir makale yayımladı.

Türkiye'nin bölgede 'para kazanmak' adına asker mücadelesini artırdığına vurgu yapan İsrailli site, yurt içinde muhalefetin tüm baskılarına rağmen bu askeri operasyonlardan geri adım atmadığına vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgede nüfuzunu artırdığına vurgu yapan Debka, Katar'la birlikte Türkiye'nin Yemen'i de ittifakına dahil ederek, Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonuna meydan okuduğunu iddia etti.

Makalede ayrıca, Türkiye'nin Yemen hükümetiyle, kendilerini bölmek adına çalışmalar yapan 'darbecilere' karşı anlaşma yaptığına vurgu yapıldı.

LİBYA'DAKİ GELİŞMELER

Öte yandan Libya'daki gelişmeleri değerlendiren İsrail merkezli site, bölgede risklerin yüksek olduğuna vurgu yaparak, Rusya'nın desteklediği Hafter'in Türkiye'nin ve Birleşmiş Milletler'in desteklediği Libya hükümeti tarafından vurulmasını 'çelişki' olarak nitelendirdi.

Ankara'nın ele geçirilen deniz hava üslerinde kullanım hakkı elde etmeye çalıştığına vurgu yapılan site, bu hafta itibariyle bölgeye denizaltıların da konuşlandırıldığını belirtti.

İSRAİLLİ SİTEDEN ERDOĞAN'A ÖVGÜ

Makalede ayrıca, ''Erdoğan, Libya serüveninde çoktan başarılı oldu. Kasım ayında Trablus hükümeti ile Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır'ın karasularını göz ardı eden ve ekonomik bölgeleri ve enerji araştırma alanlarını kesen bir deniz anlaşması imzaladı. Türkiye ayrıca, savaş sona erdiğinde Trablus ile olası enerji ve inşaat anlaşmalarını da ele geçirdi.'' ifadeleri yer aldı. 

Debka, Yunan başbakan Kyriakos Mitsotakis'in salı günü Kudüs'te İsrail mevkidaşı Binyamin Netanyahu ile yaptığı görüşmelerde deniz anlaşması ve Ankara’nın Kuzey Afrika'daki askeri varlığına yönelmesi konusundaki endişeleri dile getirdiğini iddia etti.

'MOSKOVA VE ANKARA ANLAŞAMAZSA...''

Sitede yer alan makalede ayrıda, geçtiğimiz hafta Türk ve Rus Dışişleri Bakanları tarafından düzenlenmesi planlanan toplantının iptal edildiğine vurgu yapılarak, iki ülke arasında bir anlaşma sağlanamaması durumunda bölgedeki gerilimin artacağı iddia edildi. 

Haberde aynı zamanda Suriye'de iki ülkenin ortak devrileyeler gerçekleştirdiği belirtildi.

İsrail'den Erdoğan'a Libya övgüsü

İsrail'den Erdoğan'a Libya övgüsü ile ilgili etiketler İsrail Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Yemen Arap Debka
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.