Türkiye'nin 'PKK'ya operasyon' sinyali sonrası Irak'ta patlama

Gelen son dakika haberine göre; Irak'ın başkenti Bağdat'ta meydana gelen intihar saldırısında 32 kişi öldü. Patlamanın Türkiye-Irak arasındaki 'PKK'yı bitirme' görüşmesinin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti. Irak'ta yaklaşık iki senedir buna benzer bir eylem yaşanmamıştı. PKK'nın söz konusu görüşmenin ardından böyle bir saldırıyı gerçekleştirmiş olabileceği iddia edildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta şiddetli patlama meydana geldi. Kentin merkezinde iki farklı noktada birkaç dakika arayla gerçekleştiği belirtilen patlamaların intihar saldırısı olduğu düşünülüyor.

Elim olayda ilk belirlemelere göre 32 kişi öldü.

İKİ YIL SONRA İLK SALDIRI

Öte yandan yıllardır iç savaşla yüzleşen Irak'ta yaklaşık iki senedir bir intihar saldırısı yaşanmamıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde Bağdat'a bir ziyaret gerçekleştirmiş ve Irak yönetimi ile 'terörle mücadele' vurgusu yapmıştı.

Taraflar bölgede varlığını sürdüren PKK'nın yok edilmesi konusunda hem fikir olmuştu.

GÜNGÖREN'DEKİ SALDIRILARIN OLDUKÇA BENZERİ

Bu gelişmelerin ışığında meydana gelen patlamanın ardından PKK'nın olabileceği iddia edildi.

27 Temmuz 2008 tarihinde İstanbul'un Güngören ilçesinde örgüt tarafından gerçekleştirilen eylemde de iki farklı intihar saldırısı düzenlenmişti. Saldırıda 5'i çocuk 18 kişi hayatını kaybetmişti.

Türkiye'nin 'PKK'ya operasyon' sinyali sonrası Irak'ta patlama

BAKAN AKAR'DAN IRAK'TA NET MESAJ: PKK TEMİZLENECEK

Bakan Akar, Irak'taki temaslarının ardından, ''Önümüzdeki dönemde uygun mekanizmaları kurmak suretiyle Türkiye-Irak, Türkiye-Erbil arasındaki işbirliği terörle mücadele konusunda çok önemli birtakım gelişmelere sebep olabilecek'' ifadelerini kullandı.

Gerek Bağdat gerekse Erbil’deki görüşmelerinin olumlu ve yapıcı geçtiğini ifade eden Akar, "PKK terör örgütü ile mücadele ve güvenlik konuları başta olmak Türkiye ve Irak arasındaki konulara ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Görüşmelerin sonucunda görüşlerimizin ve yaklaşımlarımızın birbirine çok yakın olduğunu görmekten memnun olduk. Birçok konuda mutabık kaldık. Bu konuları da önümüzdeki günlerde çalışmak suretiyle hem Irak’ın hem Türkiye’nin güvenliği bakımından gereken tedbirleri almak konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuşmuştu.

 

Türkiye'nin 'PKK'ya operasyon' sinyali sonrası Irak'ta patlama ile ilgili etiketler Bağdat patlama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.