'Trabzonspor'un cezasının kalkma olasılığı çok düşük'

Gelen son dakika haberine göre; Gazeteci Fatih Altaylı, katıldığı bir canlı yayında Trabzonspor'un UEFA tarafından Avrupa kupalarından bir yıl men edilmesine ilişkin olarak, ''Trabzonspor'un cezasının kalkma olasılığı çok düşük.'' ifadelerini kullandı.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Biz10TV'nin YouTube hesabında katıldığı canlı yayında spor gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''TRABZONSPOR'UN CEZASININ KALKMASI ZOR''

UEFA, 2019 yılına ait mali tablolarda yükümlülüklerini yerine getirmediği için Trabzonspor'a 1 yıl Avrupa'dan men cezası vermiş, bordo-mavililer söz konusu kararı CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi)'a taşımıştı.

Söz konusu olaya ilişkin açıklamada bulunan Altaylı, ''Trabzonspor'un cezasının kalkma olasılığı çok düşük. Çünkü bu ceza daha öncesindeki mali tabloya göre verildi. Bugün, Trabzonspor atıyorum '100 milyon dolarlık bir sponsorluk geliri elde ettim bunun hesaplara yazıyorum' dese de daha önceki seneleri etkilemez. Bu seneki cezanın kalkması zor görünüyor.'' ifadelerini kullandı.

''MUSTAFA CENGİZ HIRSIZLIĞI ENGELLEDİ''

Galatasaray'ın şampiyonluktan uzak kalması nedeniyle Avrupa gelirlerinin düşme ihtimalini değerlendiren Altaylı, ''Şampiyonlar Ligi'nin 35 milyon euroluk ekstra katkı sağladığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle Galatasaray, UEFA'nın kendisine vermiş olduğu limitlerin çok az üzerinde artıda. Bu gelirler olmayınca o noktada kalması biraz zor görünüyor. Galatasaray yönetiminin bir avantajı var. Mustafa Cengiz'i ne kadar eleştirsek de yönetim Galatasaray'da hırsızlığı büyük oranda engelledi. Kiralık transfer sistemi devam ederse bir kısım tasarruf sağlayacaktır, eskiyi aramayacaktır. Türk kulüplerinin çok ciddi problemleri var. Fenerbahçe başkanıyla idare ediyor. Beşiktaş da Koç grubundan bir destek gördü. Koronavirüs nedeniyle sponsorluk gelirleri azalacak. Trabzonspor kamu bankalarıyla iş birliği yapacak. Galatasaray'ın bu durumda işi çok zor.'' şeklinde konuştu. 

 

'Trabzonspor'un cezasının kalkma olasılığı çok düşük' ile ilgili etiketler Trabzonspor Galatasaray Fatih Altaylı CAS UEFA Ceza gelir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.