SuperHaber, Ermenistan'ın vurduğu evde!

Gelen son dakika haberine göre; Ermenistan, Azerbaycan'ın Berde şehrine füze ile saldırdı. Hain saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti, çocukların da olduğu 13 sivil yaralandı. SuperHaber, füzelerin isabet ettiği eve girerek son durumu görüntüledi. Olaya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, ''Bu insanlık dışı saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki Dağlık Karabağ'ı geri almak adına başlattığı operasyonlarda bozguna uğrayan Ermenistan kuvvetleri, sivil yerleşimleri hedef alıyor.

Askeri kayıplar ve esir takasları nedeniyle alınan ateşkes kararını henüz 5 dakika geçmeden bozan Ermenistan, bugün yeniden sivilleri hedef aldı.

4 FARKLI SALDIRIDA 4 SİVİL HAYATA VEDA ETTİ

Berde şehrinde yer alan Karayusuflu köyüne yapılan 4 farklı füze saldırısında 4 sivil hayatını kaybetti, 13 sivil ise yaralandı.

Bölgedeki gelişmeleri anbean aktaran SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel, füzenin isabet ettiği eve girdi.

Yüksel, acılı ailelerin ''Çocuklardan, öğrencilerden ne istedin?'' feryatlarına tanık oldu.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan söz konusu saldırıya ilişkin açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, “Ermenistan'ın Berde bölgesine düzelediği füze saldırısında 4 sivil yaşamını yitirdi ve aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 13 kişi ağır yaralandı. Ermenistan savaş suçu işlemeye devam ediyor. Ermenistan ağır darbe açıklamasıyla sivil, kadın ve çocukları kastediyormuş” ifadelerini kullandı.

KÜÇÜK BİR ÇOCUĞU DA KATLETTİLER!

Haciyev “Ermenistan'ın Azerbaycan'ın Berder bölgesine düzenlediği füze saldırısında katledilenler arasında küçük bir çocuk da var. Ermenistan'ın siyasi-askeri liderliği savaş suçu işlemeye devam ediyor. Saldırı nedeniyle çıkan yangın söndürülüyor.” açıklamasında bulundu.

Haciyev ayrıca, hain saldırılarda misket bombası kullanıldığını bildirdi.

Azerbaycan Başsavcılığı da, ''Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından bugün saat 16.00'da Berde kentinin Garayusifli köyüne düzenlenen ağır topçu saldırılarında Ofeliya Caferova, Aybeniz Ahmedova, Ehtiram İsmayilov ve 2013 doğumlu Aysu İsgebderova yaşamını yitirdi" açıklamasında bulundu.

SuperHaber, Ermenistan'ın vurduğu evde!
Aysu İsgebderova

 

FAİLLERİN ADALETE TESLİM EDİLMESİ ÇAĞRISI

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan'ın Berde kentine düzenlediği saldırıya ilişkini açıklama yaptı.

Açıklamada, "27 Ekim'de Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan'ın Berde kentine Smerç füzesiyle saldırısı sonucu biri çocuk 4 sivil yaşamını yitirmiş, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 13 kişi yaralanmıştır. Bu, son günlerde uluslararası arabulucuların çabaları ile üçüncü kez sağlanan insani ateşkesi büyük ölçüde ihlal eden Ermenistan'ın uluslararası insani hukuk yükümlülüklerini hiçe sayarak işlediği bir başka savaş suçudur.

İki ülke Dışişleri Bakanlarının AGİT Minsk Grubu eş başkanları ile Cenevre'de yapacakları görüşme öncesinde Ermenistan silahlı kuvvetleri tarafından bir kanlı suçun daha işlenmesi, saldırgan Ermenistan'ın ihtilafın siyasi çözümünden yana olmadığının ve müzakerelere engel olmayı amaçladığının açık göstergesidir.

Azerbaycan'ın sivil nüfusuna karşı işlenen suçun sorumlusu Ermenistan'ın siyasi ve askeri yönetimidir. Faillerin adalete teslim edilmesini sağlamak için uluslararası toplumu kararlı tutum sergilemeye çağırıyoruz." İfadeleri kullanıldı.

DIŞİŞLERİ'NDEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Bu insanlık dışı saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz.'' ifadeleri yer aldı.

İşte saldırı sonrası Berde'den ilk görüntüler;

SuperHaber, Ermenistan'ın vurduğu evde! - Resim : 2

SuperHaber, Ermenistan'ın vurduğu evde! - Resim : 3

SuperHaber, Ermenistan'ın vurduğu evde! - Resim : 4

SuperHaber, Ermenistan'ın vurduğu evde! - Resim : 5



SuperHaber, Ermenistan'ın vurduğu evde! - Resim : 6

SuperHaber, Ermenistan'ın vurduğu evde! ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Füze Saldırı Berde sivil ölü yaralı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.