'İhtiyaç bulunduğuna inanmıyorum'

Gelen son dakika haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, son günlerde gündemin bir numaralı maddesi haline gelen 'Ayasofya'nın ibadete açılması' konusundaki görüşlerini Yunan gazetecilere açıkladı. İmamoğlu, söz konusu tartışmalara ilişkin olarak, ''ihtiyaç bulunduğuna inanmıyorum'' dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yunanistan’da yapılan Uluslararası Delphi Ekonomi Forumu'na telekonferasla katıldı.

İmamoğlu’na katıldığı panelde, Ayasofya'nın ibadete açılması konusu hakkındaki görüşleri soruldu.

Gazeteci Alexis Papachelas, İmamoğlu'na “Ayasofyanın ibadete açılması ile ilgili düşünceleriniz nedir?” sorusunu yöneltti.

''İHTİYAÇ BULUNDUĞUNA İNANMIYORUM''

İmamoğlu soruya, “Ayasofya’nın ibadete açılması gibi bir ihtiyacın bulunduğuna inanmıyorum. Türkiye’nin ve dünyanın başka sorunları var ve bu konunun iç siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerekiyor.

'İhtiyaç bulunduğuna inanmıyorum'

''BİZİM SORUMLULUĞUMUZDA DEĞİL''

Türkiye’deki ibadethanelerden ve tarihi eserlerden merkezi hükümet, Turizm Bakanlığı ve kurumları sorumlu. İstanbul Belediye Başkanlığı'nın sorumluluğu altında bulunmuyor." ifadeleriyle cevap verdi.

''AYASOFYA ORTAK MİRAS''

Aynı panelde bulunan Atina Belediye Başkanı Bakoyannis ise İmamoğlu'nun sözleri üzerine Ayasofya’nın dünya kültür mirası olduğu söyleyerek, "Hristiyanların İstanbul’a gösterdiği özel sevginin bazen yok yere gerginliklere yol açtığı” görüşünü savundu.

'İhtiyaç bulunduğuna inanmıyorum' - Resim : 2

'İhtiyaç bulunduğuna inanmıyorum' ile ilgili etiketler İBB Ekrem İmamoğlu CHP Ayasofya Yunan gazeteci
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.