Dünyaca ünlü giyim firması iflas etti

Gelen son dakika haberine göre; ABD başkanlarının büyük bir bölümünü ve ünlü bankerleri giydirmesiyle ünlenen ve geçtiğimiz yıl 1 milyar dolara yakın ciro yaptığını açıklayan dünyaca ünlü giyim firması Brooks Brothers, iflas ettiğini açıkladı. 19. yüzyılın başlarında kurulan ve ABD'nin ilk hazır giyim markası olan firma, koronavirüs salgını nedeniyle 500 mağazasından 250'sinin faaliyetini sonlandıracak.

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve ekonomi dünyasını derinden sarsan koronavirüs salgını, ABD'nin en eski ve en prestijli perakendecilerinden Brooks Brothers'ı da vurdu.

İFLAS ETTİLER

1818 yılında kurulan ve 40 ABD Başkanı'nın yanı sıra pek çok üst düzey yöneticiyi giydirmesiyle bilinen perakendeci Brooks Brothers iflas etti.

Mayıs ayında piyasadan 20 milyon dolar borçlanan şirket, "Chapter 11" kapsamında mahkemeye başvurup iflas koruma isterken, iflas sürecinde işletmenin operasyonlarını desteklemek ve şirketin satışını sağlamak iki kreditörle 75 milyon dolarlık DIP finansmanı için anlaştı.

GEÇTİĞİMİZ YIL 1 MİLYAR DOLAR CİRO ELDE ETMİŞTİ

Habertürk'te yer alan habere göre, Geçen yıl 991 milyon dolarlık ciro yapan şirket, bunların yüzde 20'sini internet üzerinden gerçekleştirmişti. Brooks Brothers, perakendeciliğin yanı sıra United Airlines, Macy's, Netjets gibi şirketlerle toptan üniforma anlaşmalarına da sahip.

Şirketten yapılan açıklamada, "Geçen yıl boyunca Brooks Borthers yönetimi ve finansal ve hukuki danışmaları şirketin geleceği için satış da dahil olmak üzere stratejik seçenekleri değerlendirmektedir. Bu süreçte Covid-19 işlerimiz üzerinde yıkıcı etkiye sahip oldu." denildi.

RAHMİ KOÇ'UN DA FAVORİSİ

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un favorisi olan ve ‘başkanların giyim markası’ diye anılan Amerika’nın ilk hazır giyim markası Brooks Brothers'in Türkiye'de de 4 mağazası bulunuyor.

Rahmi Koç'un girişimiyle Türkiye'ye gelen markanın Türkiye'deki mağazaların ne olacağı ise belirsiz.

Dünyaca ünlü giyim firması iflas etti ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona Rahmi Koç iflas ABD Brooks Brothers giyim mağaza çalışan
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.