Dünyaca ünlü bestekar yaşama veda etti

Gelen son dakika haberine göre; Dünyanın en ünlü bestekarları arasında yer alan İtalyan Ennio Morricone, yaşama veda etti.

Film müziklerinin efsane ismi dünyaca ünlü İtalyan bestekar Ennio Morricone, 91 yaşında hayatını kaybetti.

OSCAR ÖDÜLÜ VARDI

Bir Zamanlar Amerika'da, Birkaç Dolar İçin, The Hateful Eight, The Untouchables gibi kült filmler için yaptığı müziklerle tanınıyordu.

Morricone, Tarantino'nun The Hateful Eight filmiyle de Oscar kazanmıştı.

ENNİO MORRİCONE KİMDİR?

Ennio Morricone 10 Kasım 1928'de Roma'da doğmuş İtalyan bestecidir.

Müziklerini yaptığı film ve televizyon dizilerinin sayısı 500'ü geçmiştir. Bestecinin çalışmaları elektronika'dan rock'a, konçerto'dan avant-garde caz'a kadar çok geniş bir yelpazenin içinde yer alır.

Bunların yalnızca %30'u Western tarzında olmasına rağmen, en çok bu işleriyle ün kazanmıştır.

Morricone'nin kalabalık olmayan, rafine müzik tarzı bilhassa İyi, Kötü ve Çirkin (Sergio Leone, 1966) ve Once Upon a Time in the West (Sergio Leone, 1968) gibi klasik Spagetti Western'lerinde kendini gösterir.

Daha yakın zamanlarda, Misyon (The Mission,Roland Joffé, 1986), Dokunulmazlar (The Untouchables, Brian DePalma, 1987), ve Cinema Paradiso (Giuseppe Tornatore, 1988) gibi filmlere yaptığı müziklerle konuşulmuş ve iyi eleştiriler almıştır.

 

Dünyaca ünlü bestekar yaşama veda etti ile ilgili etiketler Oscar Bestekar Ennio Morricone odülü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.