Dışişleri'nden 'Die Welt' tepkisi: Provokatif politikanın yeni bir tezahürüdür

Gelen son dakika haberine göre; Dışişleri, Die Welt gazetesinde yayımlanan 'Erdoğan, Yunanistan'ın gemisinin batırılmasını istedi' haberine ilişkin açıklama yayımladı. Bakanlık haberin tamamen hayal mahsulü olduğunu belirtip, ''Yunanistan Hükümet Sözcüsü’nün bu hayal ürünü habere dayanarak ülkemize yönelik ithamlarda bulunması da, bu ülkenin Doğu Akdeniz’de gerçeklikten kopuk, uluslararası teamül ve hukukla bağdaşmayan, provokatif politikasının yeni bir tezahürüdür.'' açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

''Bugün Die Welt gazetesinde Doğu Akdeniz konusunda ülkemize atfen yayınlanan haber tamamen hayal mahsulüdür.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü’nün bu hayal ürünü habere dayanarak ülkemize yönelik ithamlarda bulunması da, bu ülkenin Doğu Akdeniz’de gerçeklikten kopuk, uluslararası teamül ve hukukla bağdaşmayan, provokatif politikasının yeni bir tezahürüdür.

Yunan makamları bu gibi asılsız haberlerle uğraşacaklarına, bölgede gerginliği artırıcı adımlara son vermelidir.''

NE OLMUŞTU?

Alman Die Welt gazetesinde "Erdoğan'ın hesaplanmış savaşı" başlıklı haberde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'la gerilimi tırmandırmak için "bir Yunan gemisinin Doğu Akdeniz'de batırılmasını" istediği iddia edilmişti.

Dışişleri'nden 'Die Welt' tepkisi: Provokatif politikanın yeni bir tezahürüdür

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas da bu haberi ciddiye alıp Türkiye hakkında skandal ifadeleri kullanmış, ''Haberi yayımlayan kaynak ciddi bir gazete. Makale Türk hükümeti veya Berlin'deki Türk Büyükelçiliği tarafından da yalanlanmadı.'' demişti.

 

Dışişleri'nden 'Die Welt' tepkisi: Provokatif politikanın yeni bir tezahürüdür ile ilgili etiketler Dışişleri Bakanlığı Yunanistan Doğu Akdeniz Cumhurbaşkanı Erdoğan die welt tepki
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.