Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dere yatağında yapılar kalmayacak. Bazı müjdeler vereceğiz...

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin vurduğu Giresun'a gitti. Erdoğan, selden en çok etkilenen Dereli ilçesinde incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı burada yaptığı konuşmada, ''Dere yatağında yapılar kalmayacak. Bazı müjdeler vereceğiz...'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta, Giresun'da temaslarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile yaptığı telefon görüşmesinde Giresunlulara seslendi. Erdoğan, "Endişeniz olmasın, bu devlet milletini hiçbir zaman yalnız bırakmadı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede şunları kaydetti;

''Pazartesi inşallah ben de Giresun'dayım. İnşallah son durumu da şöyle yerinde tespit ederek adımlarımızı inşallah atmış olacağız. Bu devlet hiçbir zaman milletini yalnız bırakmadı. Felakete uğramış vatandaşları yalnız bırakmaz biz nasıl tüm depremlerde yanlarında olup süratla dertlerine dermen olduysak aynı şekilde Giresun'da da tüm ilçelerimizde köylerimizde biz Giresunlu hemşehrilerimizle kardeşlerimizle olacağız. Hiç endişeniz olmasın. Toprak altında kalmış araçlardan 160 kadar aracın ederlerini ödemiş durumdayız kaskosu olanlar hariç. Bundan sonraki süreçte de ödenmeye devam edecek. Tüm mesele en az hasarla vatandaşlarımız bu sıkıntılarını gidermek. TOKİ vasıtasıyla, büyük bir gayretle süratle yıkılan evlerin yerine yeni yapılacak evlerle konutlarla o sıkıntıyı da gidermiş olacağız. İnşallah en az hasarla süreci atlatmış olacağız.''

BÖLGEDEKİ SON DURUMU HAVADAN İNCELEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün sel felaketinin vurduğu Giresun'a gitti. Bölgedeki son durumu havadan inceleyen Erdoğan, vatandaşlarla da görüştü.

Erdoğan incelemelerin ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

''Esnafın sorununu bir an önce çözmeye çalışacağız. Bazı müjeleri vereceğiz, yeni yapılan yerler var. Dere yatağında yapılar kalmayacak.Dere yatağında rezerv alanları oluşturacağız. Halkımızın başına bir şey gelirse bu bizim sorumluluğumuzdadır. Bu bizim devlet olarak görevimiz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dere yatağında yapılar kalmayacak. Bazı müjdeler vereceğiz...


Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dere yatağında yapılar kalmayacak. Bazı müjdeler vereceğiz... - Resim : 2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dere yatağında yapılar kalmayacak. Bazı müjdeler vereceğiz... - Resim : 3

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dere yatağında yapılar kalmayacak. Bazı müjdeler vereceğiz... - Resim : 4

BALIKÇILIK SEZONU AÇILIŞINA KATILACAK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Giresun Limanı'nda Balıkçılık Sezonu açılışına katılacağı da bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Giresun'da geçen cumartesi akşamı başlayan sağanak sonrası meydana gelen sel felaketinde en büyük hasarı Dereli, Yağlıdere, Doğankent, Güce ve Espiye ilçeleri görmüştü.

Selde hayatını kaybeden ve isimleri tespit edilenler şöyle:

- Uzman Jandarma VII. Kademeli Çavuş Erdem Çıtır (Tirebolu)
- Uzman Jandarma Çavuş Onur Kıran (Tirebolu)
- Uzman Jandarma Çavuş Burak Tok (Tirebolu)
- Uzman Jandarma Çavuş Aykut Variyenli (Tirebolu)
- İbrahim Güdük (Espiye)
- Betül Akgün (Çaldağ)
- Yasemin Özdemir (Tirebolu)
- Akif Abidinoğlu (Espiye)
- Ali Aydın (Espiye)
- Kemal Akar (Dereli)

Selde kaybolanların isimleri ise şöyle…

- Uzman Jandarma Çavuş Sami Yılmaz (Tirebolu)
- İş makinesi operatörü Mehmet Akbulut (Tirebolu)
- Davut Akgün (Çaldağ)
- Emine Akgün (Çaldağ)
- Umut Cantürk (Dereli)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dere yatağında yapılar kalmayacak. Bazı müjdeler vereceğiz... ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun Sel (Doğa olayı) Dereli Giresun Limanı felaket
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.