Cemal Enginyurt, MHP'den ihraç edildi

Gelen son dakika haberine göre; Disiplin Kurulu'na sevk edilen Ordu milletvekili Cemal Enginyurt, MHP'den ihraç edildi. Kararın ardından açıklamalarda bulunan Enginyurt, ''Keşke helalleşseydik'' diyerek Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye sitem etti.

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verdi.

Kurul Başkanı, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Cemal Enginyurt hakkında verilen Merkez Disiplin Kurulu Kararı'na ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"21 Temmuz 2020 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden kesin çıkarma talebi ile tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Ordu İli Altınordu ilçesi üyesi ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu'nun 30 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı toplantı sonucu alınan karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78'inci maddesinin 'kesin çıkarma cezasını gerektiren haller başlıklı' 4. bendinin (c), (e) ve (i) fıkrası hükümleri uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir."

NE OLMUŞTU?

Fındık konusunda basına yansıyan açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklama yapmıştı.

Enginyurt, "Fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsa; bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz. MHP, vazgeçilmez sevdamdır" demişti.

SON AÇIKLAMASI DA KURTARMADI!

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından fındık alım fiyatlarını da duyurmuştu.

Erdoğan'ın duyurduğu fiyat MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'u sevindirmişti.

Sosyal medya hesabından bir video ile Erdoğan'a teşekkür eden Enginyurt, paylaşımına ''Sayın Cumhurbaşkanımız FINDIK FİYATLARINI açıkladı. Giresun Fındığı 22.5 TL. Ordu Fındığı 22 TL. VAROLASIN CUMHURBAŞKANIM. ADAMSIN ADAM.VAMPİRLERE GÜZEL BİR DERS VERDİN. FINDIK ÜRETİCİSİNE HAYIRLI OLSUN. SENİ SEVİYORUZ MİLLETİN ADAMI. MİLLETİMİZE CAN FEDA'' notunu da eklemişti.

KARARDAN SONRA İLK AÇIKLAMA

Enginyurt, ihraç kararının ardından Twitter hesabından ''MHP den ihraç ettiniz ÜLKÜCÜLÜĞÜMÜ almadınız, alamazsınız. İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz,kesemeyeceksiniz. ÜLKÜCÜLERİN SESİNİ KİMSE KESEMEZ. MİLLET,DEVLET VE ORDULULAR İÇİN,HEP DOĞRULARI KONUŞAN OLACAĞIM.'' ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ'YE SİTEM

Enginyurt, yaptığı bir başka paylaşımda ise Bahçeli'ye sitem etti. Ordulu vekil, ''Allah razı olsun Sayın Devlet Bahçeli! İyi ki, halkımızın derdini söylediğim, fındık üreticisin hakkını savunduğum, Orduluya sahip çıktığım için ihraç ettin. Liderimiz olarak seni sevdim, sevmeye devam edeceğim. Allah inanan ve doğru olanların yanındadır. Üzüldüm! Keşke helalleşseydik'' ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurt, MHP'den ihraç edildi ile ilgili etiketler Cemal Enginyurt MHP Son dakika ihraç
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.