Çanakkale boğazı gemi trafiğine kapatıldı, köyler tahliye ediliyor...

Gelen son dakika haberine göre; Çanakkale'de yer alan Gelibolu ilçesine bağlı Yalova köyünde çıkan yangın dünden beri söndürülmeye çalışılıyor. Yangına 2 amfibi uçak ve 20 helikopterle havadan, 107 arazöz, 7 dozer ve 400 kişilik Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile karadan müdahale ediliyor. Dün dumanın deniz ulaşımını etkilemesi üzerine Çanakkale Boğazı gemi trafiğe kapatıldı. Alevlerin tehdit ettiği bazı köyler tahliye edildi. Bugün sabahın ilk ışıklarıyla yangınla mücadele devam ediyor.

Yalova köyü Ilgardere mevkiinde dün 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Şiddetli rüzgarın tesiriyle kısa sürede büyüyen yangın, Çanakkale İskele Meydanı başta olmak üzere birçok yerden görüldü. Yoğun dumanların yükseldiği bölgede Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangına ilişkin olarak yaptığı açıklamda, ''Orman Genel Müdürümüz bölgeye intikal etti. Çalışmalar sürüyor. Tüm ekiplerimiz orada. Helikopter filomuzun çok önemli bir kısmı orada. Yangına şu an 20 helikopter, 2 tane amfibik uçak, 107 arazöz, 7 dozer ve 400 personelle müdahale ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Yangının tehdit ettiği bazı köyler tahliye edildi.

Bu arada yoğun dumanın deniz ulaşımını etkilemesi üzerine boğazda gemi trafiği durduruldu. 

(İHA)

Çanakkale boğazı gemi trafiğine kapatıldı, köyler tahliye ediliyor...

Çanakkale boğazı gemi trafiğine kapatıldı, köyler tahliye ediliyor... - Resim : 2

Çanakkale boğazı gemi trafiğine kapatıldı, köyler tahliye ediliyor... - Resim : 3

Çanakkale boğazı gemi trafiğine kapatıldı, köyler tahliye ediliyor... - Resim : 4

Çanakkale boğazı gemi trafiğine kapatıldı, köyler tahliye ediliyor... - Resim : 5

Çanakkale boğazı gemi trafiğine kapatıldı, köyler tahliye ediliyor... ile ilgili etiketler Çanakkale Yangın Gelibolu Yalova köyü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.