BOTAŞ'tan doğal gaza indirim

Gelen son dakika haberine göre; Boru Hatları İle Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), elektrik üretimi için doğal gaz satış fiyatlarında yüzde 12.5'lik indirim yapıldığını duyurdu. Konutlarda ise doğal gaz fiyatı sabit tutuldu. Öte yandan elektriğe 3 ay boyunca zam yapılmayacağı açıklandı.

BOTAŞ, Temmuz ayı için belirlediği toptan satış fiyat tarifesini kurumun internet sayfasından yaptığı açıklamayla duyurdu.

BOTAŞ, elektrik üretimi için toptan satış fiyat tarifesinde yüzde 12,5 indirim yaptı.

Öte yandan elektriğe 3 ay boyunca zam yapılmayacağı açıklandı.

İŞTE YENİ FİYATLANDIRMALAR

Söz konusu düzenleme ile, sanayi fiyatı, her bin metreküp için vergiler hariç bin 550 TL’den bin 400 TL’ye çekildi, yüzde 10 dolayında indirim yapıldı. Elektrik üretimi amaçlı tüketimde de bin 600 TL’den bin 400 TL’ye düşürüldü.

Konutta ise fiyatlandırma sabit tutuldu.

BOTAŞ'tan doğal gaza indirim

Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Dönmez paylaşımında "BOTAŞ'tan sanayicimizin kullandığı doğal gaza indirim hayırlı olsun. Yeni normalde sanayimizin çarkları daha hızlı dönecek, ekonomik toparlanmamız hız kazanacak. Doğalgaz maliyetlerindeki %9,7 ila %12,5 arası düşüş, üretim ve istihdama pozitif yansıyacak" ifadelerini kullandı.

BAKAN ALBAYRAK: HIZLI TOPARLANMAYA KATKI SAĞLAYACAK

Söz konusu kararı sosyal medya hesabından değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ''Pandemi döneminde desteklerle koruduğumuz sanayimizin ve ekonomimizin hızlı toparlanmasına katkı sağlayacak bu indirimin hayırlı olmasını diliyorum. Ekonomideki her olumlu gelişmeyi insanımıza yansıtmaya, üretim ve istihdamı artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

BOTAŞ'tan doğal gaza indirim - Resim : 2

BOTAŞ'tan doğal gaza indirim ile ilgili etiketler doğal gaz BOTAŞ İndirim konut elektrik üretimi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.