Dolar/TL'de sert düşüş

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "müjde" açıklamasıyla yaklaşık yüzde 3 yükselerek analistlerin direnç olarak nitelendirdiği 1.120 seviyesini geçti. Açıklamanın ardından piyasalarda artan hareketlilik Dolar/TL'de de büyük bir gerilemeye neden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı 'cuma günü milletimize bir müjde vereceğiz' açıklamaları sonrası, piyasalarda hareketlilik arttı. Dolar/TL ise 7,22'lere kadar gevşedi. Böylece kur, 12 Ağustos'tan beri ilk kez 7.30'un altına geriledi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Türkiye'nin Akdeniz'deki hak ve hukukunu korumaya yönelik adımlarının enerjide dışa bağımlılığını ortadan kaldırmak için hayati öneme sahip olduğunu belirteren Erdoğan şöyle dedi:

"Cuma günü milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Bu müjdenin biz de hayalleri rüyası içerisindeyiz... Bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına da şimdiden inanıyorum."

BORSA DA YÜKSELİŞLE KAPATTI

Güne alıcılı başlayan BIST 100 endeksi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma günü verecekleri müjde ile Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını bildirmesinin ardından enerji hisselerinde yoğunlaşan alımlarla 1.125,80 puana kadar yükselerek günü yüzde 2,95 artışla 1.124,71 puandan tamamladı.

Öte yandan gram altın 456 lira seviyelerine geriledi.  Çeyrek altın 742 lira, Cumhuriyet altını 3 bin 036 liradan satılıyor.

Dolar/TL'de sert düşüş ile ilgili etiketler Borsa İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Dolar Türk Lirası borsa
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.