Halk sokağa döküldü, sonuç değişmedi

Gelen son dakika haberine göre; Belarus Merkez Seçim Komitesi Başkanı tarafından yapılan açıklamada, seçimlerin ilk sonuçlarına göre Aleksandr Lukaşenko'nun yüzde 80.23 ile birinci sırada olduğu belirtildi.

Belarus'ta resmi sonuçlara göre, yüzde 80.23 oy alan Aleksandr Lukaşenko, cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı.

Dün gece saatlerinde seçimi kazandığı iddiaları üzerine muhalif protestocular sokağa döküldü.

Seçim sonuçlarını protesto eden göstericilere müdahale sonucunda pek çok polis ve protestocunun yaralandığı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

Başkent Minsk'te dün gece seçimin resmi olmayan sonuçlarının açıklanması sonrası muhalefet seçimin hileli yapıldığını ve sonuçların doğru olmadığını iddia etti.

Muhalif adaylardan Svetlana Tikhonavskaya, seçmenin çoğunluğunun kendisine oy verdiğini öne sürdü. Tikhanovskaya, destekçilerine oyların sayım işlemi yapılırken sandık başına gitmeleri için çağrıda bulundu.

Bunun üzerine göstericiler caddelere ve meydanlara çıktı. Şehir içinde ana caddeler trafiğe kapatılırken, ülke genelinde ise internete erişim sağlanamaz oldu.

Halk sokağa döküldü, sonuç değişmedi ile ilgili etiketler Belarus seçim Halk Son dakika lukaşenko sonuç
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.