Bakanlık duyurdu: Eren-1 Tendürek Operasyonu başlatıldı

Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanlığı, Eren-1 Tendürek Operasyonu başlatıldığını duyurdu. Operasyonda 1071 personel ile 72 operasyonel tim görev alacak.

Bakanlığın resmi hesaplarından yapılan açıklamaya göre; Trabzon'da terör örgütü PKK militanları tarafından şehit edilen Eren Bülbül'ün aziz hatırası için 2021 yılı ile birlikte 'Eren Operasyonları' başlatıldı.

İlk operasyon bölgesi olarak Tendürek seçilirken, Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1.071 personel 72 operasyonel timinin operasyonlarda görev alacağı duyuruldu.

YILDIRIM OPERASYONLARI SON BULDU

Bakanlığın açıklamasında dikkat çeken bir detay daha yer aldı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin en genç sivil şehidi 15 yaşında İstanbul’da şehit edilen, Halil İbrahim Yıldırım’ın anısına, operasyona ismi verilerek başlatılan Yıldırım Operasyonları'nın 10 Ocak 2021 tarihinde sonlandığı vurgulandı.

Açıklamada, 20'sinin büyük, 89'unun orta ve 11 bin 624'ünün küçük olmak üzere toplam 11 bin 733 operasyon gerçekleştirildiği vurgulandı. 

149 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ 4'Ü SAĞ ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonlarda 149'u ölü 4'ü sağ olmak üzere 153 terörist etkisiz hale getirildi.

Bakanlığın sosyal medya yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

TENDÜREK NEREDE? NEDEN TENDÜREK SEÇİLDİ?

Öte yandan söz konusu operasyona Tendürek isminin verilmesiyle birlikte vatandaşlar operasyona neden bu ismin verildiğini aramaya başladı.

Çaldıran ile Doğubayazıt ilçelerinin arasında kalan Tendürek bölgesi, adını volkanik dağdan alıyor. Bir dönem terör örgütü PKK'nın yuvası haline gelen bölge, düzenlenen operasyonlarla tamamen temizlendi.

Yılbaşı gecesi burada görev yapan vatan nöbetindeki Mehmetçikleri ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Burası, terör örgütünün psikolojisini çökertti” sözleriyle paylaşmıştı.

Bakanlık duyurdu: Eren-1 Tendürek Operasyonu başlatıldı ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı PKK Operasyon terör terörist eren bülbül Tendürek
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.