Selden etkilenenlere destek verilecek

Gelen son dakika haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, an itibarıyla Doğu Karadeniz'de meydana gelen sel felaketinde ulaşamadıkları vatandaş kalmadığını açıkladı. Bakan ayrıca, Rize'nin Çayeli ilçesi ve Madenli beldesinde 24 noktanın afetten etkilendiğini belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Doğu Karadeniz'de gerçekleşen sel nedeniyle konut ve işyeri sahiplerine ödeme yapılacağını söyledi. 

Bakan Kurum'un açıklamaları şöyle:

''1.5 MİLYON LİRALIK HASAR SÖZ KONUSU''

''278 kilogram yağış düşmüş durumda. Normalde 50-60 kilogram yağış düşüyordu. Binaları kaldırıp, kamulaştırma yapacağız. 4 işyerini kaldırıp, dere güzergahını genişleteceğiz. 5 bin lira kira yardımı yapılacak. Esnafa da 10 bin lira taşınma yardımı desteği verilecek. Şahinler Deresi güzergahındaki yapılar kaldırılacak.

Yaklaşık 1.5 milyon liralık hasar söz konusu. İlbank çalışmalarını sürdürmektedir. Madenli beldemize geçici de olsa içme suyunu vermiş olacağız. Oluşan altyapı, yol gibi hasarlar giderilecektir. Belediyemiz ve bakanlığımız, valiliğimiz tüm çalışmaları yapmaktadır.

250 KONUT YAPILACAK

Ulaşamadığımız vatandaşımız kalmadı. Sel riski, taşkın riski altındaki vatandaşların taşınma süreçlerini takip ediyoruz. Madenli ilçesinde 200-250 konut yapmayı kararlaştırdık. İklim değişikliği önemli bir süreç. Tüm vatandaşlarımızın el birliğiyle yönetmesi gereken bir süreçtir. Menfezlerdeki tıkanıklığın, yol ve altyapıdaki tıkanıklığın sonuçlarını görüyoruz. Her türlü desteği vatandaşlarımıza vereceğiz. İkizdere, Çayeli ve Madenli için desteklerimizi vereceğiz.

15 TEMMUZ MESAJI

FETÖ'cü hainler, ülkemizin istiklali, istikbaline darbe girişiminde bulundular. 4. yılını yaşıyoruz. Tüm 15 Temmuz şehitlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.''

 

Selden etkilenenlere destek verilecek ile ilgili etiketler Murat Kurum Rize Artvin Sel (Doğa olayı) Heyelan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.