Bakan Fahrettin Koca'dan 'doluluk' açıklaması: Asılsızdır

Gelen son dakika haberine göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından ''Koronavirüs nedeniyle hastaneler dolu, hatta bir ilimizde kapasite tamamen dolu'' iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan, ''İddialar asılsızdır. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Kovid-19 nedeniyle hastaneleri dolu bir ilimiz, hatta kapasitesi tamamen dolu hastanemiz yoktur. İddialar asılsızdır. Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur."

NE OLMUŞTU? 

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hasta kabulüne başlayan Konya Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulunmuş, artan vaka sayılarına ilişkin, "Konya olarak pandemide yoğun bir süreç yaşıyoruz. Eğer bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez. Dikkatli olmalıyız" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaların ardından Konya'da tüm hastanelerdeki yatak sayısı kapasitesinin dolduğu iddia edilmişti. Bakan Koca da bu iddiaların asılsız olduğunu vurgulayarak, "Konya: Servis yatağı doluluk oranımız %48, yoğun bakım doluluk oranımız %76, ventilatör doluluk oranımız %42. Yüzde yüz doluluk iddiaları, yüzde yüze varan bir kasıt taşımaktadır. Hastalığı önemsiz gösterenlerle hastaneleri çaresiz gösterenlerin iddialarını dikkate almayın." ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Fahrettin Koca'dan 'doluluk' açıklaması: Asılsızdır ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Konya Hastane Bakan Koca tedbir doluluk iddia yalanlama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.