Bakan duyurdu: 91,7 milyar TL'lik hacme ulaştık

Gelen son dakika haberine göre; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, e-ticaret hacminin 91,7 milyar liraya ulaştığını belirterek, ''E-ticaretin ne kadar önemli olduğu koronavirüs pandemisiyle birlikte ortaya çıkmış durumda.'' dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'nin e-ticaret hacmiyle ilgili önemli bilgiler verdi.

Bakan Pekcan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''E-ticaretin ne kadar önemli olduğu koronavirüs pandemisiyle birlikte ortaya çıkmış durumda. Gerek iç ticarette gerekse dış ticarette etkin olarak e-ticaret kullanıldı. E-Ticaret Bilgi Platformunu açtığımız günden bugüne 230 bin kişi portalımızı kullandı.

E-Ticaret Bilgi Platformu kullanıcı verilerinde en çok 25-34 yaş grubunun e-ticareti kullandığını görüyoruz. 2020 yılı ilk 6 ay verilerimiz 91 milyar 700 milyon TL olarak gerçekleşmiş durumdadır. Bunların yüzde 91'i yurt içi harcamalarını kapsamaktadır.

E-Ticaretimizin yüzde 60'ı İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde gerçekleşmektedir. İlk 6 ayda kartlı işlemlere baktığımızda yüzde 90 artışla beyaz eşyada artış yaşandığını görüyoruz. E-ticaret sitemizden bilgileri en sağlıklı şekilde yayınlamaya devam edeceğiz.''

(İHA)

Bakan duyurdu: 91,7 milyar TL'lik hacme ulaştık ile ilgili etiketler Korona e-ticaret ticaret ticaret hacmi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.